Cryptojacking voorkomen: 4 tips - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Cryptojacking voorkomen: 4 tips

Cryptojacking is een serieuze bedreiging die serieus genomen dient te worden. Het lijkt er op dat steeds meer apparaten van mensen geïnfecteerd raken door cryptocurrency mining malware. In deze blog lees je wat cryptojacking is en geven wij vier belangrijke tips om er voor te zorgen dat de malware niet teveel schade doet voordat je er achter komt. Ook lees je natuurlijk tips hoe je het kan voorkomen. We beginnen bij nummer 4 en tellen af naar 1.


Wat is cryptojacking?

Cryptojacking is een vorm van cyberaanval. De aanvaller kaapt de processor van een doelwit om cryptocurrency voor de aanvaller mee te minen. Anders dan traditionele malware steelt het geen data van het doelwit of andere belangrijke gegevens. Het steelt wel de CPU kracht. Hierdoor worden computers traag en soms zelfs onbruikbaar.

4) Gebruik een goede browser

Veel mensen gebruiken al jaren dezelfde browser, zonder te kijken naar andere opties. Cryptojacking is een groot probleem. Zelfs de overheid van Spanje heeft hier veel last van gehad. Volgens recente gegevens surfen meer dan 1 miljard mensen per maand websites die gevaarlijke scripts met cryptojacking malware bevatten.

De Opera browser lijkt de beste oplossing te zijn. Zij hebben recent een cryptojacking blocker ingebouwd voor alle gebruikers. Browser zoals Edge en Chrome hebben nog geen oplossing bedacht en lijken hier ook niet veel aandacht aan te besteden.

3) Gebruik geen onofficiële apps

Mobiele gebruikers, maar ook mensen met een computer of laptop, moeten oppassen met onofficiële programma’s of apps. Mensen met een Apple of Android apparaat die een “jailbreak” hebben gehad, kunnen snel programma’s van onofficiële bronnen installeren. Normale gebruikers van Android doen dit middels een APK downloaden. Deze programma’s en apps kunnen gemakkelijk worden voorzien door cryptojacking malware door hackers. Pas dus goed op met het installeren van onbekende apps en programma’s.

2) Update alles

Dit lijkt misschien logisch, maar is het voor veel mensen niet. Zorg dat jouw apparaten (telefoons, computer, laptop, tablets etc.) altijd up-to-date zijn. Cryptojacking komt vaker voor op apparaten die oude firmware gebruiken of gewoon helemaal verouderd zijn.

1) Let goed op jouw router

Criminelen richten zich vaak op routers om cryptojacking malware op te installeren. Volgens de laatste cijfers zijn meer dan 300.000 routers geïnfecteerd met malware.

Heb je last van een zeer traag apparaat en wel alle bovenstaande tips opgevolgd. Neem dan contact op met een expert of computerwinkel. Zij kunnen vaak snel en gemakkelijke de malware verwijderen.