Zcoin cryptocurrency direct te kopen - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Zcoin

ZCoin (XZC) is een digitale cryptocurrency met een focus op privacy en privétransacties. Het werkt met het Zerocoin protocol. Zij vinden dat Bitcoin een privacyprobleem heeft en proberen dat op te lossen met verschillende protocollen. Bij Bitcoin worden alle transacties ingevoerd in een publieke ledger (grootboek). Onderzoek heeft aangetoond dat de informatie, zoals een bekend adres, gebruikt kan worden om een identiteit te koppelen aan een transacties. Dat een Bitcoin adres vaak meerdere keren wordt gebruikt helpt niet mee aan de privacy. Deze coin wordt afgekort als XZC.

De oplossing van ZCoin

Bitcoin en veel andere altcoins hebben geprobeerd om dit probleem op te lossen. Dit doen zij bijvoorbeeld door mixers te gebruiken voor transacties of verschillende soorten handtekeningen (signatures). Er zitten echter aan deze oplossingen veel nadelen. Als een lid van een mixer foute bedoelingen heeft kan deze de privacy bijvoorbeeld breken. Bij ZCoin is de anonimiteit meer gewaarborgd door gebruik te maken onder andere het Zerocoin protocol. Ook is het niet onderhevig aan een aantal transacties en kan het opschalen tot duizenden privétransacties. Dit klinkt wellicht allemaal vrij lastig. ZCoin heeft hier ook een duidelijke YouTube video over:

Niet te traceren transacties

ZCoin transacties heeft geen privacyprobleem. De transacties kunnen niet worden gelinkt aan een persoon. Er is geen geschiedenis van een transactie die in de Zcoin blockchain kan worden nagezocht. Zij menen de eerste cryptocurrency te zijn die echt 100% privé is. Ook maken zij als eerste gebruik van het Zerocoin protocol. Meer lezen over dit protocol kan via deze link.

ZCoin kopen

Je kan deze cryptovaluta kopen met iDEAL via onze partner Binance. Een speciale wallet (digitale portemonnee) voor Zcoin is niet nodig. Litebit biedt gratis online wallets aan waarin je de munt op kan slaan. Daarnaast kun je XZC ook op een exchange verhandelen, kopen en omruilen. Bitcoin kopen met iDEAL kan bij de onderstaande aanbieders:

Bitcoin en honderden altcoins kopen, verkopen, bewaren en traden kan veilig en snel bij Binance. Met aantrekkelijke bonussen en acties. Stort eenvoudig met iDEAL, bankrekening (SEPA) of creditcard.

Je kunt via Binance direct Zcoin kopen met iDEAL. Dit werkt gewoon via je normale bank. Erg handig voor beginners of voor mensen die snel XZC willen kopen. Je hebt geen wallet nodig, omdat Litebit deze voor jou aanmaakt. Je kunt daarna jouw Zcoin versturen naar andere mensen of naar een exchange.[/vc_cta][vc_column_text]

ZCoin