Zcash

Wat is Zcash?

Zcash (ZEC) is een cryptovaluta waarbij privacy erg belangrijk is. Bijzonder aan deze cryptocurrency is dat jouw balans nooit zichtbaar is voor anderen. Bij Bitcoin kun je, als je iemands BTC adres weet, precies zien hoeveel geld er op staat. Bij ZEC is dat volledig anoniem. Niemand kan jouw betaalgeschiedenis achterhalen. Dit hebben zij kunnen bereiken door het implementeren van het zero-knowledge cryptography. Ook wel heel vrij vertaald: nul-kennis cryptografie. Alle betalingen zijn openbaar op de publieke blockchain, maar gebruikers kunnen de gegevens zoals verzender, ontvanger en totaal bedrag privé maken. Er komen in totaal 21 miljoen ZEC op de markt, evenveel als bij Bitcoin.

Klik hier om direct Zcash met iDEAL te kopen!

Zcash wat is dat en kopen

Verbeterde blockchaintechnologie

Zcash heeft de blockchaintechnologie nog verder doorontwikkeld. Zo hebben ze de volgende focuspunten:

  • Vervangbare currency: Elke munt is zo goed als de ander. Alle coins zijn 1 op 1 uitwisselbaar.
  • Bitcoin is de http van het internet, Zcash de https. Dit zijn termen die worden gebruikt voor een beveiligde verbinding. Zo zie je bovenaan onze website in de url-balk een groen slotje staan. Dat betekent dat jouw verbinding met onze website veilig is.
  • Zero-knowlegde-proof. Een revolutionaire technologie die steeds verder wordt uitgewerkt en uitgebreid
  • Als gebruiker van Zcash kun je genieten van de openbare blockchain, maar wel vertrouwd een eigen privérekening houden. Jouw privéinformatie is dus veilig.Controversieel bij de start

Omdat Zcash ook een centraal bedrijf is, was de lancering van deze cryptocurrency ietwat controversieel. Echte cryptofans menen dat alles wat met cryptocurrency te maken heeft altijd volledig decentraal moet zijn. Dit argument lijkt na een succesvolle ICO en het waarmaken van veel plannen uit de whitepaper iets verzwakt. De koers is enorm gestegen en mensen lijken veel vertrouwen te hebben in ZEC.

Zcash Zcash algemene informatie 

Waar ZEC kopen?

ZEC kun je gewoon direct kopen met iDEAL. Dit is mogelijk bij de aanbieder Litebit. Je kunt gewoon met jouw bankaccount de munt kopen. Zcash kopen kan ook op een andere manier gekocht worden. Dit doe je door eerst Bitcoin te kopen bij een van de onderstaande aanbieders en deze te verhandelen op een exchange die Zcash aanbiedt.

ZEC kopen met een creditcard

Via Changelly kun je met een creditcard Zcash kopen. De administratiekosten liggen lager dan bij anderen. Ook hanteren zij een zeer gunstige wisselkoers. Je kunt er ook andere honderden andere altcoins omruilen naar deze crypto of naar andere cryptocurrency. Klik op de button hieronder om naar de mogelijkheden te kijken.

Changelly

Betaal géén handelskosten bij Bitvavo

Bitvavo heeft een onwijs gave actie voor nieuwe klanten. Bij de aankoop van de eerste 1000 euro aan cryptocurrencies, betaal je geen handelskosten. Dit is een unieke actie van dit bedrijf. Zij zijn hiermee wederom de goedkoopste crypto exchange van Nederland!

Maak snel een account aan