Ubiq

Wat is Ubiq?

Ubiq is een digitale cryptovaluta dat zich richt op smart contracts. Dit worden ook wel slimme contracten genoemd. Het is gebouwd op de zeer populaire Ethereum blockchain. Daarnaast is Ubiq een decentraal platform voor het ontwikkelen van decentrale applicaties (dapps). Volgens de website van deze munt functioneert het platform als supercomputer. Zij zien het platform als oplossing om duizenden taken, die normaal door derden worden gedaan, op één platform te automatiseren. Het is een munt die je gemakkelijk direct met iDEAL kan kopen. Dit doe je onder andere bij Litebit (maak een gratis account).

Ubiq informatieFlux difficulty algorithm

Het flux moeilijkheids-algoritme is een van de innovaties van het Ubiq netwerk. Voordat Ubiq er was, waren er andere Ethereum forks die werden aangevallen, omdat ze geen goed algoritme hadden. Deze konden niet dynamisch de hashrate aanpassen. Ubiq heeft hier wel een speciaal algoritme voor geïmplementeerd. De moeilijkheidsgraad wordt na elk block opnieuw uitgerekend. Het is dankzij dit algoritme – volgens de makers – een betere en veiliger platform geworden.


Algemene gegevens Ubiq

Een aantal algemene informatie over deze digitale valuta en het Ubiq platform op een rij:

  • Algoritme: Dagger Hashimoto
  • Block beloning: 8. Na elk jaar 1 miner tot 1 UBQ per block
  • Block Target: 88 seconden
  • HTTP RPC server port: 8588
  • Websocket RPC server port: 8589
  • Network listening port: 30388
  • Network ID: 88
  • Chain ID: 8 (EIP 155 Replay Attack Protection compliant)
  • Code die te maken heeft met de DAO vork verwijdert

Ubiq kopen

Ubiq wordt afgekort als UBQ. Je kan deze cryptovaluta snel en gemakkelijk kopen met iDEAL. Dit doe je via onze partner Litebit (gratis account). Je moet dan wel beschikken over een eigen UBQ wallet. Dit kan met een dekstop wallet of een browser wallet. Ook kun je deze valuta opslaan op de meeste hardware wallets. Een actueel overzicht van de wallets kun je vinden via deze link.

Ook is het mogelijk om de munt te kopen via een exchange, zoals Cryptopia. Je stuurt dan Bitcoin naar de exchange toe en handelt tussen BTC/UBQ. Lees daarvoor onze Cryptopia guide eens. Je moet dan wel eerst Bitcoin kopen. Kijk en vergelijk daarvoor de onderstaande aanbieders eens:

[td_block_15 custom_title=”Laatste nieuws” category_id=”2″]

Nieuw met cryptocurrency?

UBQ kopen iDEAL?

Je kunt via Litebit direct Ubiq (UBQ) kopen met iDEAL. Dit werkt gewoon via je normale bank. Erg handig voor beginners of voor mensen die snel UBQ willen kopen. Je kunt daarna jouw gekochte crypto versturen naar andere mensen of naar een exchange.

UBQ Koers

Betaal géén handelskosten bij Bitvavo

Bitvavo heeft een onwijs gave actie voor nieuwe klanten. Bij de aankoop van de eerste 1000 euro aan cryptocurrencies, betaal je geen handelskosten. Dit is een unieke actie van dit bedrijf. Zij zijn hiermee wederom de goedkoopste crypto exchange van Nederland!

Maak snel een account aan