Tether cryptocurrency kopen informatie - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Tether

Als je wel eens gebruik hebt gemaakt van de exchanges Poliniex of Bittrex om te handelen, dan ben je USDT wel een tegengekomen. Tether is een cryptocurrency op een Bitcoin Blockchain. Tegenover elke USDT bewaart het bedrijf 1 dollar (USD). Je kunt deze dus altijd tegenover elkaar omruilen tegen een stabiele koers. Je kunt Tether gewoon uitgeven, bewaren, verzenden en ontvangen net zoals andere cryptocurrency. Je kan deze cryptovaluta opslaan in een wallet zoals Omni Wallet of Ambisafe. Het bedrijf is transparant in het aantal USD en EUR dat ze op het moment hebben. Deze kun je op de pagina over transparancy zien.

Tether USDTWat biedt Tether?

De volgende kenmerken passen goed bij deze cryptovaluta:

  • Stabiliteit: Voor elke tether staat een echte fiat currency tegenover.
  • Transparant: Er wordt regelmatig gekeken en gecommuniceerd of de balans van het bedrijf gelijk is aan het aantal USDT in omloop
  • Minimale transactiekosten: Versturen van USDT naar USDT kost geen geld, voor andere overboekingen betaal je een heel klein bedrag aan kosten.

Wat is het verschil met bijvoorbeeld Bitcoin?

Bitcoin is decentraal. Tether niet. Het bedrijf heeft veel voor het zeggen en je bent ook afhankelijk van hun regels. Bitcoin is in het leven geroepen als alternatief voor de traditionele banksystemen en valuta. USDT probeert juist de traditionele systemen de integreren met cryptocurrency.

Kan ik hiermee goed handelen?

Nee. Deze munt is er voor bedoeld om een stabiele cryptocurrency te creëren waarop mensen bijvoorbeeld tijdens het handelen met andere munten op terug kunnen vallen. De waarde van deze munt staat gelijk aan die van de Amerikaanse Dollar. Ook een kleine kanttekening: Het is geen decentraal bedrijf, maar een echt centraal bedrijf. Je bent dus afhankelijk van Tether Limited. En dat geeft niet altijd het gevoel van decentraal en vrijheid.

USDT kopen?

Deze valuta kan niet direct met iDEAL gekocht worden, maar je moet eerst Bitcoin kopen. Dit kan je doen bij een van de onderstaande cryptocurrency brokers. Je kan daarna BTC versturen naar een exchange om hier deze om te ruilen naar Tether.

Tether