Tether

Wat is Tether (USDT)?

Als je wel eens gebruik hebt gemaakt van de exchanges Poliniex of Bittrex om te handelen, dan ben je USDT wel een tegengekomen. Tether is een cryptocurrency op een Bitcoin Blockchain. Tegenover elke USDT bewaart het bedrijf 1 dollar (USD). Je kunt deze dus altijd tegenover elkaar omruilen tegen een stabiele koers. Je kunt Tether gewoon uitgeven, bewaren, verzenden en ontvangen net zoals andere cryptocurrency. Je kan deze cryptovaluta opslaan in een wallet zoals Omni Wallet of Ambisafe. Het bedrijf is transparant in het aantal USD en EUR dat ze op het moment hebben. Deze kun je op de pagina over transparancy zien.

Tether USDTWat biedt Tether?

De volgende kenmerken passen goed bij deze cryptovaluta:

  • Stabiliteit: Voor elke tether staat een echte fiat currency tegenover.
  • Transparant: Er wordt regelmatig gekeken en gecommuniceerd of de balans van het bedrijf gelijk is aan het aantal USDT in omloop
  • Minimale transactiekosten: Versturen van USDT naar USDT kost geen geld, voor andere overboekingen betaal je een heel klein bedrag aan kosten.Wat is het verschil met bijvoorbeeld Bitcoin?

Bitcoin is decentraal. Tether niet. Het bedrijf heeft veel voor het zeggen en je bent ook afhankelijk van hun regels. Bitcoin is in het leven geroepen als alternatief voor de traditionele banksystemen en valuta. USDT probeert juist de traditionele systemen de integreren met cryptocurrency.

Kan ik hiermee goed handelen?

Nee. Deze munt is er voor bedoeld om een stabiele cryptocurrency te creëren waarop mensen bijvoorbeeld tijdens het handelen met andere munten op terug kunnen vallen. De waarde van deze munt staat gelijk aan die van de Amerikaanse Dollar. Ook een kleine kanttekening: Het is geen decentraal bedrijf, maar een echt centraal bedrijf. Je bent dus afhankelijk van Tether Limited. En dat geeft niet altijd het gevoel van decentraal en vrijheid.

USDT kopen?

Deze valuta kan niet direct met iDEAL gekocht worden, maar je moet eerst Bitcoin kopen. Dit kan je doen bij een van de onderstaande cryptocurrency brokers. Je kan daarna BTC versturen naar een exchange om hier deze om te ruilen naar Tether.

Tether kopen met een creditcard

Via Changelly kun je met een creditcard UDT kopen. De administratiekosten liggen lager dan bij anderen. Ook hanteren zij een zeer gunstige wisselkoers. Je kunt er ook andere honderden andere altcoins omruilen naar deze valuta of naar andere cryptocurrency. Klik op de button hieronder om naar de mogelijkheden te kijken.

Changelly

[td_block_15 custom_title=”Laatste nieuws” category_id=”2″]

Nieuw met cryptocurrency?

Bitcoin kopen iDEAL?

Je kunt via Litebit direct Bitcoin kopen met iDEAL. Dit werkt gewoon via je normale bank. Erg handig voor beginners of voor mensen die snel BTC willen kopen. Je hebt geen wallet nodig, omdat Litebit deze voor jou aanmaakt. Je kunt daarna jouw BTC versturen naar een exchange en omruilen naar USDT.

Tether 

USDT Koers

Betaal géén handelskosten bij Bitvavo

Bitvavo heeft een onwijs gave actie voor nieuwe klanten. Bij de aankoop van de eerste 1000 euro aan cryptocurrencies, betaal je geen handelskosten. Dit is een unieke actie van dit bedrijf. Zij zijn hiermee wederom de goedkoopste crypto exchange van Nederland!

Maak snel een account aan