Stratis alle informatie over deze blockchain - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Stratis

Stratis is een “Blockchain as a Service (BaaS) platform. Het is gemaakt om oplossingen te bieden aan de financiële sector. Zij kunnen zo gemakkelijk de blockchaintechnologie gebruiken. Met Stratis kunnen bedrijven simpel aangepaste (op maat) blockchain applicaties maken. Hier kunnen zij alle kenmerken die zij nog hebben in verwerken. Hierdoor wordt het ontwikkelingsproces van applicaties makkelijker en toegankelijker voor grote (en kleine) financiële bedrijven. Bedrijven kunnen middels sidechains (zijketens van de hoofd-blockchain) gehele privé blockchains maken. De cryptovaluta Stratis, afgekort als STRAT, wordt gebruikt om het netwerk draaiende te houden en te betalen voor nieuwe blockchains en applicaties.

Stratis kopen STRATEen aantal bijzonderheden op een rij

Waarom vinden mensen deze cryptovaluta zo bijzonder?

  • Het is gebouwd op het .NET netwerk dat we van Microsoft kennen met applicaties in #C. Dit is voor bedrijven erg toegankelijk. Het zijn netwerken en programmeertaal dat zij vaak al kennen. Ze hebben mensen in huis die hier goed mee om kunnen gaan.
  • Stratis heeft een actief ontwikkelingsteam. Er zijn regelmatig updates. En ze hebben sinds kort ook Project Breeze georganiseerd, waardoor de transacties ook volledig privé gemaakt kunnen worden.
  • Een erg actieve community. Ze worden ook wel het Stratis Army genoemd; Het Stratis leger. Een cryptocurrency kan nog wel zo goed zijn, maar zonder een goede community die de coin ook gebruikt of promoot, werkt het vaak toch niet. Hier heeft STRAT geen last van.
  • Het maakt gebruik van Hierdoor wordt de data opgeslagen in een aparte blockchain en niet in de hoofdketen.

Verschillen tussen Stratis en Ethereum

Statis wordt vaak vergeleken met Ethereum, omdat het allebei bijvoorbeeld gebruik maakt van smart contracts. Er zijn wel erg veel verschillen tussen de twee. Hieronder kun je daar een aantal van vinden. Stratis heeft in tegenstelling tot Ethereum:

  • smart contracts op sidechains en niet in de hoofd blockchain.
  • een platform dat gebouwd is om de blockchaintechnologie heen. Ethereum is gebouwd rondom smart contracts (slimme contracten).
  • het Proof-of-Stake algorimte. Hierdoor is het goedkoop en energiezuiniger om te minen dan Ethereum met Proof-of-Work
  • bekende programmeertaal voor bedrijven. Ethereum maakt gebruik van Soldity, een geheel nieuwe programmeertaal. Hierdoor is het instappen voor bedrijven hoogdrempelig.

Stratis kopen

Wil je STRAT kopen? Dat kan op veel manieren. De makkelijkste, maar ook ietsjes duurdere, optie is om via Litebit direct met iDEAL te kopen. Je kunt een Stratis wallet aanmaken of bewaren in een gratis wallet van Litebit. Binnen een paar tellen kun je Stratis in jouw portemonnee hebben! Een andere optie is om eerst Bitcoin te kopen bij een van de onderstaande aanbieders. Daarna handel je op een exchange tussen BTC/STRAT. Dit kan bijvoorbeeld bij Bittrex, Poloniex en Binance. Makkelijker nog: Je kunt ook via Changelly (als je een cryptovaluta al bezit) deze direct omwisselen tegen hele lage kosten. Een aanrader.

Bitcoin en honderden altcoins kopen, verkopen, bewaren en traden kan veilig en snel bij Binance. Met aantrekkelijke bonussen en acties. Stort eenvoudig met iDEAL, bankrekening (SEPA) of creditcard.

Stratis