Stellar Lumens

Wat zijn Stellar Lumens (XLM)?

Er zijn twee termen belangrijk: Het Stellar netwerk en de Lumens. Het netwerk is een platform waar betalingen verricht kunnen worden. Het is een peer-to-peer netwerk dat decentraal is. Dat betekent dat er geen overheid, bank of andere traditionele instantie alles in handen heeft. Elke deelnemer van het Stellar netwerk heeft een zelfde kopie van alle transacties die gedaan zijn binnen het netwerk. XLM oftewel Lumens zijn de digitale valuta die bij het netwerk hoort. Een Lumen wordt gebruikt om bijvoorbeeld transacties te keuren binnen het netwerk en om geld te versturen. Zo betaal je voor elke transactie een minuscule fee (transactiekosten) in XLM.

Klik hier om direct Stellar Lumens met iDEAL te kopen!

Verder is Stellar een platform dat banken, betaalsystemen en mensen met elkaar probeert te verenigen. Geld kan zo betrouwbaar en snel worden rondgestuurd met bijna geen transactiekosten. Onder andere Deloitte en Tempo Money Transfer maken al gebruik van dit netwerk.

Stellar Lumens kopen XRMHoe is het ontstaan

Het netwerk werd in 2014 gelanceerd met een totale hoeveelheid van 103,373,225,234 XLM. De originele naam van de valuta was toen nog stellar. In 2015 kreeg het gehele netwerk een grote update. Hiermee veranderde ook de naam van de cryptocurrency van Stellar naar Lumen (XLM). Dit onder andere om verwarring te voorkomen tussen het netwerk en de valuta zelf.


Stellar Lumen kopen?

Je kunt op dit moment nog niet direct XLM kopen met bijvoorbeeld iDEAL. Wat je wel kan doen is eerst Bitcoin kopen en deze verhandelen van BTC naar Stellar Lumens. Dit doe je door eerst bij een van de onderstaande aanbieders Bitcoin te kopen, op te sturen naar een exchange, zoals Poloniex, Kraken of Bittrex. Daar kun je de currency kopen. Ook kun je dan deze weer naar jouw mobiele, online of offline wallet versturen. Dit klinkt wellicht lastig, maar als je het eenmaal uitvoert is het vrij gemakkelijk.

BTC kopen met een creditcard

Via Changelly kun je met een creditcard BTC kopen. De administratiekosten liggen lager dan bij anderen. Ook hanteren zij een zeer gunstige wisselkoers. Je kunt er ook andere honderden andere altcoins omruilen naar XLM of naar andere cryptocurrency. Klik op de button hieronder om naar de mogelijkheden te kijken.

Changelly

[td_block_15 custom_title=”Laatste nieuws” category_id=”2″]

Nieuw met cryptocurrency?

Bitcoin kopen iDEAL?

Je kunt via Litebit direct Bitcoin kopen met iDEAL. Dit werkt gewoon via je normale bank. Erg handig voor beginners of voor mensen die snel BTC willen kopen. Je hebt geen wallet nodig, omdat Litebit deze voor jou aanmaakt. Je kunt daarna jouw Bitcoin versturen naar  een exchange om te verhandelen naar XLM (Stellar Lumen).

XLM Koers

Betaal géén handelskosten bij Bitvavo

Bitvavo heeft een onwijs gave actie voor nieuwe klanten. Bij de aankoop van de eerste 1000 euro aan cryptocurrencies, betaal je geen handelskosten. Dit is een unieke actie van dit bedrijf. Zij zijn hiermee wederom de goedkoopste crypto exchange van Nederland!

Maak snel een account aan