Stellar Lumens - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Stellar Lumens

Er zijn twee termen belangrijk: Het Stellar netwerk en de Lumens. Het netwerk is een platform waar betalingen verricht kunnen worden. Het is een peer-to-peer netwerk dat decentraal is. Dat betekent dat er geen overheid, bank of andere traditionele instantie alles in handen heeft. Elke deelnemer van het Stellar netwerk heeft een zelfde kopie van alle transacties die gedaan zijn binnen het netwerk. XLM oftewel Lumens zijn de digitale valuta die bij het netwerk hoort. Een Lumen wordt gebruikt om bijvoorbeeld transacties te keuren binnen het netwerk en om geld te versturen. Zo betaal je voor elke transactie een minuscule fee (transactiekosten) in XLM.

Klik hier om direct Stellar Lumens met iDEAL te kopen!

Verder is Stellar een platform dat banken, betaalsystemen en mensen met elkaar probeert te verenigen. Geld kan zo betrouwbaar en snel worden rondgestuurd met bijna geen transactiekosten. Onder andere Deloitte en Tempo Money Transfer maken al gebruik van dit netwerk.

Stellar Lumens kopen XRMHoe is het ontstaan

Het netwerk werd in 2014 gelanceerd met een totale hoeveelheid van 103,373,225,234 XLM. De originele naam van de valuta was toen nog stellar. In 2015 kreeg het gehele netwerk een grote update. Hiermee veranderde ook de naam van de cryptocurrency van Stellar naar Lumen (XLM). Dit onder andere om verwarring te voorkomen tussen het netwerk en de valuta zelf.

Stellar Lumen kopen?

Koop Stellar Lumens (XLM) eenvoudig via de onderstaande widget. Je bent zo verzekerd van het goedkoopste tarief van Europa.

Stellar Lumens 

XLM Koers