Siacoin

Siacoin SC

Sia is een gedecentraliseerde cloud backend. Het wordt ook wel de nieuwste en verbeterde vorm van cloud opslag genoemd. En dit is volledig op de blockchain. De currency die op deze blockchain wordt gebruikt heet Siacoin en wordt afgekort als SC. Sia verdeelt jouw data en bestanden over een gedecentraliseerd netwerk. Omdat jij altijd de sleutels (private en public keys) in handen hebt, heb je altijd toegang tot jouw eigen data en bestanden. Geen ander bedrijf of instantie heeft toegang tot jouw bestanden. Dit in tegenstelling tot andere traditionele cloud storage (cloudopslag) bedrijven. Ook is het opslaan van bestanden in de cloud bij Sia veel goedkoper dan bij deze traditionele bedrijven. 1TB opslaan kost 10 keer minder. Op het moment kost dit bij Sia ongeveer omgerekend 2 Amerikaanse dollar per maand.

De voordelen van Sia en Siacoin (SC)

Siacoin heeft meerdere voordelen. Een aantal op een rij:

  • Bestanden worden verdeeld over meerdere nodes in het netwerk. Hierdoor zijn jouw bestanden altijd toegankelijk en is er geen centrale instantie.
  • Open source. Het is compleet open-source en toegankelijk voor iedereen. Ook kunnen bedrijven en personen zelf aan de slag met de Sia AP
  • Marktplaats op de blockchain. Als je gebruik maakt van de Sia blockchain, dan help je als het ware mee om de Sia marktplaats in stand te houden. Hosts willen jou als klant hebben voor cloudopslag. Jij kan ruimte huren en betalen in Siacoin. Deze munt kan ook worden gemined en verhandeld.
  • Makkelijk in gebuik. Op de officiële website kun je stap-voor-stap informatie lezen over hoe je kan starten met Sia en Siacoin. Bekijk de website van Sia via deze link. Ook informatie over Siacoin (SC) wallets kun je hier vinden.

Sia en Siacoin cloudopslag blockchainSC kopen

Je kan deze cryptovaluta op meerdere manieren kopen. Helaas is het niet mogelijk om SiaCoin direct met iDEAL te kopen. Je moet eerst Bitcoin, Ethereum of Litecoin kopen en deze opsturen naar een aangesloten exchange. Daar verhandel je naar SC toe. Je kan bij de onderstaande aanbieders goed BTC, LTC en ETH kopen. Voor een volledig overzicht van alle exchanges bekijk je de tabel via deze link.
Koers Siacoin

Bekijk hieronder de actuele koers van Siacoin Deze zie je in Euro, USD en BTC weergeven. Ook zie je de huidige ranking en het actuele handelsvolume van de afgelopen 24 uur.

Koers Siacoin in euro

De huidige koers in euro.

Sia koers in Amerikaanse dollar

[currencygraph currency1=”sc” currency2=”usd”]

Koers in Bitcoin

De huidige koers in BTC is als volgt:
[currencygraph currency1=”sc” currency2=”btc”]

Sia Siacoin cloudHandige links

Hieronder een overzicht van handige links naar onder andere de block explorer, officiële website en overige informatie.