Ripple

Wat is Ripple?

Ripple staat ook wel bekend onder de afkorting XRP. Het is een betaalprotocol ontworpen door Ripple Labs. Volgens het bedrijf zorgt Ripple er voor dat banken, betaalproviders, digitale exchange en bedrijven één middel hebben om wereldwijd geld te verzenden. Alle transacties worden bijgehouden in de decentrale XRP Ledger.

Klik hier om direct Ripple met iDEAL te kopen!

Ripple infoRipple is een digitale munt die gemaakt is voor het RippleNet betaalnetwerk. Om een transactie te maken moet je een kleine fee, ook wel transactiekosten genoemd, doen. Een transactie duurt minder dan vier seconden en het netwerk kan meer dan 1000 transacties per seconden aan. Het bedrijf heeft nauwe contacten met meer dan 75 banken en andere financiële instanties wereldwijd.

Toch hangt er veel negatiefs rondom Ripple

Ook al is Ripple (XRP) een van de grootste cryptocurrencies wereldwijd geworden, er is toch veel negatieve feedback. Niet iedereen in de Bitcoin Community is een groot fan van de munt. Ze zeggen dat de munt niet decentraal genoeg is en tegen alles ingaat waar Bitcoin origineel voor staat. Ripple geeft daarentegen aan dat samenwerking met de traditionele banken geen kwaad kan en er alleen maar voor zorgt dat de kosten van transacties drastisch naar beneden gaan.


Minen mogelijk?

Voordat de munt officieel werd gelanceerd heeft Ripple Labs alle munten al gemaakt. Deze beheren ze dan ook zelf. Tegenwoordig hebben zij nog steeds meer dan de helt van alle XRP in handen. Er zijn ook mensen die beweren dat dit juist een goed iets is. Het is volgens medestanders van Ripple een zeer correct bedrijf met een goede reputatie. Zij zorgen er voor dat cryptocurrency en voornamelijk de blockchain-technologie voor een breder publiek wordt ingezet.

Ripple kopen

Ripple kan gekocht worden bij de meeste grote exchanges. Je kunt hier bijvoorbeeld Ethereum of Bitcoin omruilen naar Ripple. Dit kan ook via Changely. Hieronder vind je een overzicht van bedrijven waar je Ripple of BTC kunt kopen met iDEAL, SEPA overboeking en/of creditcard.

Actie: Bij de aanbieder Bitvavo betaal je nu tijdelijk géén handelskosten over de eerste 1000 euro. Hierdoor is Bitvavo écht de goedkoopste exchange van Nederland. Storten kan met iDEAL! 

Crypto kopen

Ga naar Bitvavo en maak een gratis account

XRP kopen met een creditcard of omwisselen

Via Changelly kun je met een creditcard XRP kopen. De administratiekosten liggen lager dan bij anderen. Ook hanteren zij een zeer gunstige wisselkoers. Je kunt er ook andere honderden andere altcoins omruilen naar BTC of naar andere cryptocurrency. Klik op de button hieronder om naar de mogelijkheden te kijken.

Changelly

[td_block_15 custom_title=”Laatste nieuws” category_id=”2″]

Nieuw met cryptocurrency?

XRP in omloop: 38,531,538,922 XRP 
Maximale aantal:
100,000,000,000 XRP
Type: coin, mijnen niet mogelijk

Bitcoin kopen iDEAL?

Je kunt via Litebit direct Bitcoin (BTC) kopen met iDEAL. Dit werkt gewoon via je normale bank. Erg handig voor beginners of voor mensen die snel BTC willen kopen. Je hebt geen wallet nodig, omdat Litebit deze voor jou aanmaakt. Je kunt daarna jouw Bitcoin versturen naar andere mensen of naar een exchange.

XRP Koers

Betaal géén handelskosten bij Bitvavo

Bitvavo heeft een onwijs gave actie voor nieuwe klanten. Bij de aankoop van de eerste 1000 euro aan cryptocurrencies, betaal je geen handelskosten. Dit is een unieke actie van dit bedrijf. Zij zijn hiermee wederom de goedkoopste crypto exchange van Nederland!

Bitvavo crypto kopen

Maak snel een gratis account aan