Ripple kopen bij de meeste grote exchanges - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Ripple

Ripple staat ook wel bekend onder de afkorting XRP. Het is een betaalprotocol ontworpen door Ripple Labs. Volgens het bedrijf zorgt Ripple er voor dat banken, betaalproviders, digitale exchange en bedrijven één middel hebben om wereldwijd geld te verzenden. Alle transacties worden bijgehouden in de decentrale XRP Ledger.

Ripple infoRipple is een digitale munt die gemaakt is voor het RippleNet betaalnetwerk. Om een transactie te maken moet je een kleine fee, ook wel transactiekosten genoemd, doen. Een transactie duurt minder dan vier seconden en het netwerk kan meer dan 1000 transacties per seconden aan. Het bedrijf heeft nauwe contacten met meer dan 75 banken en andere financiële instanties wereldwijd.

Toch hangt er veel negatiefs rondom Ripple

Ook al is Ripple (XRP) een van de grootste cryptocurrencies wereldwijd geworden, er is toch veel negatieve feedback. Niet iedereen in de Bitcoin Community is een groot fan van de munt. Ze zeggen dat de munt niet decentraal genoeg is en tegen alles ingaat waar Bitcoin origineel voor staat. Ripple geeft daarentegen aan dat samenwerking met de traditionele banken geen kwaad kan en er alleen maar voor zorgt dat de kosten van transacties drastisch naar beneden gaan.

Minen mogelijk?

Voordat de munt officieel werd gelanceerd heeft Ripple Labs alle munten al gemaakt. Deze beheren ze dan ook zelf. Tegenwoordig hebben zij nog steeds meer dan de helt van alle XRP in handen. Er zijn ook mensen die beweren dat dit juist een goed iets is. Het is volgens medestanders van Ripple een zeer correct bedrijf met een goede reputatie. Zij zorgen er voor dat cryptocurrency en voornamelijk de blockchain-technologie voor een breder publiek wordt ingezet.

Ripple kopen

Ripple kan gekocht worden bij de meeste grote exchanges. Je kunt hier bijvoorbeeld Ethereum of Bitcoin omruilen naar Ripple. Dit kan ook via Changely. De onderstaande widget van Bitvavo geeft je het goedkoopste tarief.

 Ripple 

XRP Koers