PIVX

Wat is PIVX?

PIVX is de afkorting van het Engelse Private Instant Verified Transaction (X). Vrij vertaald in het Nederlands is het een direct geverifieerde privé transactie. De coin heeft de focus liggen op anonimiteit en privacy. Het wordt door veel mensen ook wel een verbeterde versie van de cryptovaluta DASH genoemd. PIVX is hier een fork van, maar heeft veel verbeteringen toegevoegd. Zo heeft het staking toegevoegd, heeft het algoritme veranderd naar Quark en gaat over op het zerocoin protocol. Wellicht termen die je niet allemaal begrijpt. Het heeft allemaal te maken met privacy of een manier van energiezuiniger werken.

PIVXEen aantal belangrijke kenmerken

De volgende kenmerken worden door het bedrijf achter PIVX gezien als belangrijk en/of vernieuwend:

  • Mixing mechanisme: Je kunt de coins in de wallet van PIVX mixen. Dit gebeurt op een decentrale manier. Dit zorgt er voor dat de coins door een mixer heengaan en hierdoor het lastiger te traceren is waar ze vandaan komen. Het voegt dus een extra laag anonimiteit toe
  • SwiftTX: Directe transacties. Ze worden binnen enkele seconden bevestigd. Ook kunnen de coins na transactie direct worden besteed.
  • PoS: Dankzij Proof-of-Stake krijg je meer PIVX beloning als je de wallet langer open hebt. Zo krijgt iemand die 24/7 zijn wallet open heeft meer beloning dan iemand die 1 keer per maand inlogt.
  • Anoniem: Het claimt een anoiem peer-to-peer betaalmiddel te zijn
  • Lage transactiekosten
  • Geen ICO of premine
  • Actieve communityDe enige echte cryptocurrency

Door fans van PIVX wordt het de enige echte cryptocurrency naast Bitcoin genoemd. Zij claimen dat deze munt het dichtstbij de ideeën van Satoshi Nakamoto blijft. Ze werken alleen net met een ander algoritme en hebben verbeteringen aangebracht met betrekking tot anonimiteit en privacy.

PIVX kopen?

Je kan direct met iDEAL deze cryptocurrency kopen. Dit doe je dan via Litebit. Ook is het goed mogelijk om eerst Bitcoin kopen via bijvoorbeeld BTC Direct (onze aanrader). Deze kun je via Changelly of exchange omruilen naar PIVX.

[td_block_15 custom_title=”Laatste nieuws” category_id=”2″]

Nieuw met cryptocurrency?

PIVX kopen iDEAL?

Je kunt via Litebit direct deze cryptovaluta kopen met iDEAL. Dit werkt gewoon via je normale bank. Erg handig voor beginners of voor mensen die snel willen kopen. Je hebt geen wallet nodig, omdat Litebit deze voor jou aanmaakt. Je kunt daarna jouw PIVX versturen naar andere mensen of naar een exchange.

PIVX Koers

Betaal géén handelskosten bij Bitvavo

Bitvavo heeft een onwijs gave actie voor nieuwe klanten. Bij de aankoop van de eerste 1000 euro aan cryptocurrencies, betaal je geen handelskosten. Dit is een unieke actie van dit bedrijf. Zij zijn hiermee wederom de goedkoopste crypto exchange van Nederland!

Maak snel een account aan