Peercoin - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Peercoin

Peercoin is een digitale cryptovaluta. Je kan het vergelijken met onder andere Bitcoin en Litecoin. Het staat voor open-source, decentralisatie en veilige transacties. Het maakt gebruik van het Proof-of-Stake (PoS) algoritme, om centralisatie van het netwerk te voorkomen. Ook geeft het gebruikers die de munt bezitten de mogelijkheid om een beloning te krijgen. Dit heet minten. Peercoin wordt op de beurs afgekort als PPC.  Deze cryptocurrency is tevens een van de oudere valuta. Daarom is de coin makkelijk te verkrijgen en op veel plekken kun je er mee handelen.

Een video met info over Peercoin

In deze video, geplaatst in 2014, leggen de makers van de coin uit wat Peercoin precies is en wat je er mee kan doen. Tevens geven ze kort een uitleg over cryptocurrency en de uitdagingen in zijn geheel.

Proof of Stake bij PPC

Een van de voordelen van PPC is het gebruik van Proof-of-Stake algoritme. Dit voorkomt dat het netwerk in handen komt van één of een groep personen. Ook is het een energiezuinigere manier, vergeleken met het energie slurpende Proof-of-Work algoritme. Daarnaast maakt Peercoin gebruik van minting.

Wat is minting?

Om de meeste cryptocurrency te minen moet je beschikken over geavanceerde hardware. Bij Peercoin kan minten worden gedaan met elke computer. Minting is energie-efficiënt, omdat het is gebaseerd op het aantal PPC dat jij hebt. Bij minen gaat het om de computerkracht die je bezit en/of inzet.

Elke keer als je mint en een block genereerd, help je met jouw munten het netwerk te beveiligen en bewaken. Om het gehele netwerk aan te vallen moet een hacker het grootste deel van alle minting coins in handen hebben. Door dit te doen, wordt zijn investering automatisch minder waard.

Peercoin PPC mintingMinting beloning

Door Peercoin te minten kun je 1% beloning jaarlijks verdienen. Coins kunnen dertig dagen nadat ze zijn verzonden en ontvangen worden ingezet om te minten. Na 90 is de kans op succes van deze munten gemaximaliseerd. Hoe meer je mint, des te hoger de beloningen zijn.

Peercoin kopen

PPC kun je op meerdere manieren kopen. Het makkelijkste is om dit direct te doen via Litebit (maak een gratis account aan). Je betaalt dan via iDEAL met euro vanaf je bankrekening. Daarnaast is het ook mogelijk om de coin om te ruilen tegen een andere valuta via Changelly of te kopen op een exchange. Voor deze opties heb je wel eerst Bitcoin of een andere cryptovaluta nodig. Deze kun je goed kopen bij de onderstaande aanbieders:

Bitcoin en honderden altcoins kopen, verkopen, bewaren en traden kan veilig en snel bij Binance. Met aantrekkelijke bonussen en acties. Stort eenvoudig met iDEAL, bankrekening (SEPA) of creditcard.

Je kunt via Litebit direct Peercoin (PPC) kopen met iDEAL. Dit werkt gewoon via je normale bank. Erg handig voor beginners of voor mensen die snel PPC willen kopen.

Peercoin