Particl - Wat is dit precies? Wat kan je ermee? PART kopen?
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Particl

Particl is een open-source, gedecentraliseerd privacy platform. Het is ontwikkelt om globaal Ecommerce van persoon tot persoon en van bedrijf tot persoon mogelijk te maken. Het is dus een gedecentraliseerde marktplaats. Deze wordt mogelijk gemaakt door de digitale valuta Particl, afgekort als PART. Kopers en verkopers die PART in hun wallet hebben, kunnen geld ermee verdienen door deze te staken. Focus van het platform zijn veiligheid en privétransacties. Het platform is gebouwd als DAPP op Bitcoin. Deze decentrale applicatie maakt het mogelijk om transacties naar elkaar te sturen op een vertrouwelijke manier. Alleen de deelnemers van een Particl marktplaats-transactie zien hoeveel geld (PART) er over wordt gemaakt.

Proof of Stake en passief inkomen middels Particl

Ook voor de mensen die niet actief zijn op de marktplaats van Particl, is het een interessante investering. Je krijgt namelijk, dankzij het Proof-of-Stake algoritme beloningen. Als je de Particl software laat draaien en jouw PART aan het staken bent, verdien je meer beloningen. De inflatie van deze munt is het eerste jaar 5%, en gaat geleidelijk naar de 2%. Hier blijft het op.

Chat met encryptie

Alle encryptie wordt op de cliënt gedaan, net als bij Whatsapp. Berichten die worden gestuurd maken geen gebruik van de blockchain. Hierdoor wordt het particl netwerk niet onnodig belast.

De Particl Market

Je kan op Particl markt kopen, verkopen en verdienen. Deze marktplaats is een aantrekkelijk platform voor mensen die online dingen verkopen of kopen. Een vergelijking met eBay, Bol.com en Amazon zou je kunnen maken. Het systeem met alle data en transacties zijn hier echter decentraal en worden niet door één bedrijf beheert. Je koopt dus dingen middels Particl zonder dat er een derde tussenpersoon bij nodig is. Hierdoor zijn de prijzen een stuk lager.

Particl Roadmap en marketplace

De Particl marketplace wordt in Q1 2018 verwacht. Dit zal nog wel de betaversie zijn. Hieronder kun je de roadmap bekijken.

Roadmap ParticlParticl kopen

Wil jij Particl kopen? Je kan PART op meerdere manieren kopen. Het makkelijkste voor beginners is het om deze te kopen direct met iDEAL. Dit kan via Bitvavo. Je kan hier een gratis account aanmaken. Een wallet aanmaken is niet per se nodig. Je kan de wallet van Bitvavo gebruiken.

Particl – Samenvatting

Particl werd gelanceerd in juli 2017 en is een privacy-first en censuurbestendig eCommerce-platform. Het ecosysteem omvat momenteel de privacymunt PART en de applicatie Particl Marketplace.

De Particl-munt (PART) is een digitale valuta met functies voor gegevensbescherming en privacy. Deze omvatten vertrouwelijke transacties met Bulletproofs, RingCT en stealth-adressen. De Particl-blockchain, die altijd wordt bijgewerkt naar de nieuwste Bitcoin Core-codebase, maakt gebruik van Particl Proof-of-Stake (PPoS), met cold staking ingeschakeld, om transacties te beveiligen.

PART fungeert als de afwikkelingslaag voor alle transacties die op Particl Marketplace worden gedaan en maakt zijn privacymogelijkheden mogelijk. Alle betalingen, in fiat of digitale valuta, worden automatisch omgezet in PART met als doel gebruikers echte privacy en vrijheid te geven.

Particl Marketplace is een multi-vendor marktplaats zonder tussenpersoon, geen commissie, bijna nul kosten en geen vereiste inloggegevens. Hiermee kan iedereen een oneindig aantal markten en etalages creëren en er lid van worden. Het is bedoeld om de privacy van gebruikers te allen tijde te behouden, verkopers meer geld te laten verdienen per verkoop en toch in staat te zijn hun producten redelijker te prijzen, en de toeleveringsketens en hun privébelangen te beschermen. Transacties op de particle marktplaats worden beveiligd door middel van een autonoom two-party escrow systeem dat als doel heeft partijen te dwingen eerlijk tegen elkaar te blijven.

Meer informatie over Particl

In de onderstaande video zie je in het kort een uitleg over Particl.