Particl - Bitcoins en Altcoins
Altcoins/Bitcoins traden bij Bitvavo met iDEAL - BONUS!

Particl

Particl is een open-source, gedecentraliseerd privacy platform. Het is ontwikkelt om globaal Ecommerce van persoon tot persoon en van bedrijf tot persoon mogelijk te maken. Het is dus een gedecentraliseerde marktplaats. Deze wordt mogelijk gemaakt door de digitale valuta Particle, afgekort als PART. Kopers en verkopers die PART in hun wallet hebben, kunnen geld ermee verdienen door deze te staken. Focus van het platform zijn veiligheid en privétransacties. Het platform is gebouwd als DAPP op Bitcoin. Deze decentrale applicatie maakt het mogelijk om transacties naar elkaar te sturen op een vertrouwelijke manier. Alleen de deelnemers van een marktplaats-transactie zien hoeveel geld (PART) er over wordt gemaakt.

Proof of Stake en passief inkomen

Ook voor de mensen die niet actief zijn op de marktplaats van Particl, is het een interessante investering. Je krijgt namelijk, dankzij het Proof-of-Stake algoritme beloningen. Als je de Particl software laat draaien en jouw PART aan het staken bent, verdien je meer beloningen. De inflatie van deze munt is het eerste jaar 5%, en gaat geleidelijk naar de 2%. Hier blijft het op.

Chat met encryptie

Alle encryptie wordt op de cliënt gedaan, net als bij Whatsapp. Berichten die worden gestuurd maken geen gebruik van de blockchain. Hierdoor wordt het netwerk niet onnodig belast.

De Particl Market

Je kan op deze markt kopen, verkopen en verdienen. Deze marktplaats is een aantrekkelijk platform voor mensen die online dingen verkopen of kopen. Een vergelijking met eBay, Bol.com en Amazon zou je kunnen maken. Het systeem met alle data en transacties zijn hier echter decentraal en worden niet door één bedrijf beheert. Je koopt dus dingen zonder dat er een derde tussenpersoon bij nodig is. Hierdoor zijn de prijzen een stuk lager.

Roadmap en marketplace

De marketplace wordt in Q1 2018 verwacht. Dit zal nog wel de betaversie zijn. Hieronder kun je de roadmap bekijken.

Roadmap ParticlParticle kopen

Je kan PART op meerdere manieren kopen. Het makkelijkste voor beginners is het om deze te kopen direct met iDEAL. Dit kan via Bitvavo. Je kan hier een gratis account aanmaken. Een wallet aanmaken is niet per se nodig. Je kan de wallet van Bitvavo gebruiken.

Meer informatie over Particl

In de onderstaande video zie je in het kort een uitleg.