NANO (voormalig RaiBlocks)

Update: Na de rebrand heet Raiblocks voortaan NANO.

NANO is een populaire cryptocurrency. Het is vanaf de grond af aan gemaakt en dus geen letterlijke kopie van andere cryptovaluta. NANO maakt gebruik van een geheel nieuwe block-architectuur. Elk account heeft een eigen blockchain. De consensus wordt bereikt door “delegated proof of stake”. Het biedt transacties aan zonder kosten, waardoor het onbeperkt schaalbaar is. Ook is het hierdoor ideaal te gebruiken voor peer-to-peer transacties. Het gehele netwerk vereist minimale resources. Er is geen speciale mining-hardware nodig om alle transacties te verweren. Tot op heden heeft NANO meer dan vier miljoen transacties verwerkt. Het orderboek is slechts 1,7GB root. Dit is een schijntje vergeleken met bijvoorbeeld Bitcoin.


De voordelen van NANO (NANO)

Een aantal voordelen van deze cryptovaluta op een rij:

  • Geen transactiekosten. Transacties verwerken kost geen geld. Omdat alle transacties individueel worden verwerkt, heeft NANO geen problemen met de blockgrootte. Dit is bij veel ander munten wel het geval.
  • Transacties worden direct verstuurd en worden ook direct ontvangen bij NANO
  • Schaalbaar. NANO is bijna onbeperkt schaalbaar

NANO NANONANO kopen?

Je kan deze cryptovaluta op meerdere manieren kopen. Helaas is het niet mogelijk om NANO direct met iDEAL te kopen. Je moet eerst Bitcoin, Ethereum of Litecoin kopen en deze opsturen naar een aangesloten exchange. Daar verhandel je naar NANO toe. Je kan bij de onderstaande aanbieders goed BTC, LTC en ETH kopen. Voor een volledig overzicht van alle exchanges bekijk je de tabel via deze link.

Koers NANO

Bekijk hieronder de actuele koers van NANO Deze zie je in Euro, USD en BTC weergeven. Ook zie je de huidige ranking en het actuele handelsvolume van de afgelopen 24 uur.

Koers NANO in euro

De huidige koers in euro.

NANO koers in Amerikaanse dollar

Koers in Bitcoin

De huidige koers in BTC is als volgt:

Handige links

Hieronder een overzicht van handige links naar onder andere de block explorer, officiële website en overige informatie.