Monero

Wat is Monero?

Monero is de eerste fork van Bytecoin die zich richt op privacy, decentraal zijn en schaalbaarheid. Het is volledig open-source, dus iedereen kan de code bekijken. Het wordt afgekort als XMR en kwam origineel onder BitMonero op de markt. Dit is een samentrekking van de woorden Bitcoin en Monero. Vijf dagen na de release van XMR vond de community de naam Monero toch beter klinken. In 2016 werd de cryptovaluta erg populair dankzij de darknet marktplaats AlphaBay. Deze criminele website werd in 2017 gesloten.

Klik hier om direct Monero met iDEAL te kopen!

Monero XMRDe speciale eigenschappen

De koers van XMR ligt er hoog. Een teken van de hoge waarde van een cryptovaluta is dat er speciale en/of vernieuwende eigenschappen aanwezig zijn. Zo ook bij Monero. De volgende eigenschappen vinden wij een extra toelichting waard:


De currency is echt van jou

Dankzij de focus op privacy heb jij echt de complete controle over jouw XMR. Jouw identiteit is en blijf privé en niemand kan zien waar jij jouw geld aan uitgeeft.

Fungible

Deze Engelse term kom je vaak tegen als je naar artikelen over Monero zoekt. Dit is een vrij lastige economische term. Het komt er heel simpel op neer dat bij XMR het geld uitwisselbaar en vervangbaar is. Als jij 1 XMR stuurt naar iemand en diegene stuurt jou 1 XMR terug, dan is dat gelijk aan elkaar. Bij Bitcoin is dat niet altijd het geval. Bij BTC kun je alle transacties openbaar volgen. Als bijvoorbeeld BTC is verkregen uit illegale activiteiten, dan is deze munt minder waard. Dit is een theorie waar niet iedereen het over eens is overigens.

Schaalbaar

Monero heeft geen vaste grootte voor een block. Bij Bitcoin kon bijvoorbeeld in het verleden slechts 1MB data per block aan. De schaalbaarheid van BTC en een aantal andere bekende cryptovaluta is nog steeds een heftig discussiepunt in de community.

XMR kopen

Je kunt tegenwoordig bij alle grote aanbieders en exchanges XMR kopen. Dit komt omdat het een grote en zeer populaire munt is. Het is mogelijk om bij een aantal onderstaande aanbieders direct XMR te kopen. Ook kun je eerst goedkoop BTC kopen om daarna tegen lage transactiekosten om te ruilen bij Changelly.

XMR kopen of omruilen

Via Changelly kun je met een creditcard XMR kopen. De administratiekosten liggen lager dan bij anderen. Ook hanteren zij een zeer gunstige wisselkoers. Je kunt er ook andere honderden andere altcoins omruilen of naar andere cryptocurrency. Klik op de button hieronder om naar de mogelijkheden te kijken.

Changelly

[td_block_15 custom_title=”Laatste nieuws” category_id=”2″]

Nieuw met cryptocurrency?

Monero kopen iDEAL?

Je kunt via Litebit direct Monero (XMR) kopen met iDEAL. Dit werkt gewoon via je normale bank. Erg handig voor beginners of voor mensen die snel XMR willen kopen. Je hebt geen wallet nodig, omdat Litebit deze voor jou aanmaakt. Je kunt daarna jouw munten versturen naar andere mensen of naar een exchange.

Koers

Betaal géén handelskosten bij Bitvavo

Bitvavo heeft een onwijs gave actie voor nieuwe klanten. Bij de aankoop van de eerste 1000 euro aan cryptocurrencies, betaal je geen handelskosten. Dit is een unieke actie van dit bedrijf. Zij zijn hiermee wederom de goedkoopste crypto exchange van Nederland!

Maak snel een account aan