Litecoin: De zilveren cryptocurrency - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Litecoin: De zilveren cryptocurrency

Litecoin is een peer-to-peer betaalnetwerk en cryptovaluta. Je kan hiermee vrijwel direct, zonder hoge transactiekosten, betalingen ontvangen en sturen. Het is open-source, dat wil zeggen: je kunt de transacties en alles omtrent de code volledig bekijken. Zoals de meeste cryptovaluta is Litecoin decentraal. Er komt geen overheid of bank aan te pas. Na de lancering werd deze crypto ook wel “het zusje van Bitcoin” en “Als Bitcoin goud is, dan is Litecoin zilver” genoemd. Het is tegenwoordig nog steeds een van de grootste cryptocurrecies beschikbaar. Vergeleken met BTC kan LTC een hoger volume aan transacties per seconde aan. In totaal komen er 4 keer zoveel Litecoins op de markt vergeleken met Bitcoin.

Klik hier om direct Litecoin te kopen!

Wat is LitecoinBeginnen met Litecoin

Litecoin is net zoals zijn grotere broer erg laagdrempelig om in te stappen. Dat wil zeggen: Je kunt het makkelijk met euro’s kopen. Je moet er wel veel stappen voor ondernemen. Deze stappen kun je lezen in onze blog over Litecoin kopen. Mocht je al enige kennis hebben van het maken, downloaden, synchroniseren en beveiligen van een wallet, dan kun je naar de onderstaande aanbieders kijken. Hier kun je met iDEAL makkelijk je eerste LTC kopen. Bij de bovenste aanbieder kun je gemakkelijk LTC opslaan in een gratis online Litecoin wallet. Andere opties voor LTC wallets zijn onder andere Coinomi en de officiële wallet, te vinden op de website van deze crypto zelf.

Bitcoin en honderden altcoins kopen, verkopen, bewaren en traden kan veilig en snel bij Binance. Met aantrekkelijke bonussen en acties. Stort eenvoudig met iDEAL, bankrekening (SEPA) of creditcard.

Verschillen tussen LTC en BTC

Er zijn een aantal grote verschillen tussen de twee cryptovaluta. In de onderstaande tabel zie je een aantal algemene verschillen tussen de twee bekende cryptocurrency.

Bitcoin (btc) Litecoin (ltc)
Totaal coins 21 miljoen 84 miljoen
Algoritme SHA-256 Scrypt
Block tijd 10 minuten 2.5 minuten
Moeilijkheidsgraad 2016 blocks 2016 blocks
Beloningen per block Halveert elke 210.000 block Halveert elke 840.000 blocks
Eerste beloning per block 50 BTC 50 LTC
Huidige beloning per block 12.5 BTC 25 LTC
Block verkenner Blockchain.info Block-explorer.com
Gemaakt door Satoshi Nakamoto Charles Lee
Geboortedatum 3 januari 2009 7 oktober 2011

Verschillen in transacties

Volgens ingewijden van de munt zijn de grootste verschillen echter op het gebied van transacties. Litecoin heeft daarin veel verbeteringen ten opzichte van Bitcoin. De volgende verschillen worden in discussie op diverse cryptofora vaak benadrukt:

  • Litecoin kan een veel hoger volume per transactie aan dankzij de snelle block-generatie. Als BTC dit ook zou willen, dan zouden er grote update in de code moeten plaatsvinden.
  • De snelle blocktijd van LTC zorgt er voor dat er minder gevaar is voor double-spending aanvallen. Dit is een theorie waarbij twee netwerken vechten om 1 block met precies dezelfde hashkracht.
  • Binnen 5 minuten zijn er minimaal 2 confirmaties per transactie. Bij Bitcoin duurt dit 10 minuten.

Charlie Lee en atomic swaps

De bedenker van LTC is Charlie Lee. Hij ontdekte Bitcoin al vrij vroeg en heeft, toen voor de grap, Litecoin gemaakt en bedacht. De verbeteringen die hij toevoegde aan de code van Bitcoin werden snel opgepikt en een koersstijging van Litecoin werd een feit. Hij is tegenwoordig nog zeer actief en een grote naam in de cryptowereld. Je kan hem op Twitter volgen (een aanrader). Hij is ook de eerste (of volgens anderen een van de eerste) menen die het gelukt is om een atomic swap te doen. Hij ruilde succesvol 1 LTC tegen 55 Vertcoin volledig op de blockchain. Normaal gesproken komt hier een beurs of een ander tussenpersoon aan te pas. Deze techniek staat nog in de kinderschoenen en er zitten veel haken en ogen aan. Het belooft wel veel goeds voor cryptogeld in het algemeen. Hij heeft later ook succesvol een atomic swap tussen LTC en BTC gedaan.

LTC kopen

Je kan direct in de onderstaande widget Litecoin tegen het laagste tarief kopen.

Litecoin 

LTC Koers

Hieronder zie je de live koers van Litecoin. Je kan zelf filteren tussen tijdvakken.