Lisk

Wat is Lisk (LSK)?

Lisk is een openbaar en open-source platform waar dapps op aangeboden worden. Dit zijn decentrale applicaties. Lisk wil een van de eerste cryptovaluta zijn van de modulaire cryptocurrency. Dit zijn cryptovaluta waarbij verschillende onderdelen uitwisselbaar zijn met andere systemen. Het is niet – zoals veel mensen denken – een onderdeel van Ethereum. Al toont het wel een groot aantal gelijkenissen. Men kan op de blockchain sidechains maken om decentrale applicaties te ontwikkelen. Deze apps werken dan volledig op een zelfstandige manier en hebben geen invloed op de hoofdketting van Lisk. LSK is de valuta die wordt gebruikt binnen het platform.

LSK kopen LiskDe cryptocurrency LISK

Lisk is een cryptocurrency met als token LSK. Je kunt deze token kopen, ontvangen en versturen naar anderen. Dit duurt ongeveer 10 seconden om te doen. Na 1 á 2 minuten is de transactie onomkeerbaar en bevestigd. Lisk maakt het mogelijk om een sidechains (zijketting) te maken van Lisk. Deze ketting valt volledig aan te passen en staat = geheel los van andere sidechains. In deze kettingen kun je kiezen om gebruik te maken van LSK of een geheel nieuwe token.


De verschillen tussen Lisk en Ethereum

ETH en LSK hebben een groot aantal verschillen:

  • Lisk gebruikt DPoS (Delegated Proof of Stake), Ethereum gebruikt Proof of Work (misschien in de toekomst PoS).
  • Lisk gebruikt Javascript, Ethereum gebruikt op het moment Solidity
  • Bij Lisk worden de applicaties gemaakt op sidechains. Ethereum slaat alles op in de hoofdketen.
  • Als er in een applicatie een fout is bij Lisk, dan is dit alleen maar in een sidechain. Bij Ethereum zal dit leiden tot een verlies van Ethers (transactiekosten)

LSK kopen

Je kunt deze cryptovaluta direct kopen met iDEAL bij Litebit.eu. Zo heb je zonder tussenstappen deze coin in jouw wallet naar keuze staan. Ook kun er voor kiezen om eerst Bitcoin te kopen en deze te verhandelen op een exchange naar LSK. Bekijk hieronder de beste aanbieders om dit te doen:

LSK kopen met een creditcard

Via Changelly kun je met een creditcard Lisk kopen. De administratiekosten liggen lager dan bij anderen. Ook hanteren zij een zeer gunstige wisselkoers. Je kunt er ook andere honderden andere altcoins omruilen naar Lisk of naar andere cryptocurrency. Klik op de button hieronder om naar de mogelijkheden te kijken.

Changelly

[td_block_15 custom_title=”Laatste nieuws” category_id=”2″]

Nieuw met cryptocurrency?

LISK kopen iDEAL?

Je kunt via Litebit direct Lisk (LSK) kopen met iDEAL. Dit werkt gewoon via je normale bank. Erg handig voor beginners of voor mensen die snel LSK willen kopen. Je hebt geen wallet nodig, omdat Litebit deze voor jou aanmaakt. Je kunt daarna jouw LSK versturen naar andere mensen of naar een exchange.

LSK Koers

Betaal géén handelskosten bij Bitvavo

Bitvavo heeft een onwijs gave actie voor nieuwe klanten. Bij de aankoop van de eerste 1000 euro aan cryptocurrencies, betaal je geen handelskosten. Dit is een unieke actie van dit bedrijf. Zij zijn hiermee wederom de goedkoopste crypto exchange van Nederland!

Maak snel een account aan