IOTA cryptocurrency direct te kopen - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

IOTA

IOTA, ook wel Internet of Things, is een populaire cryptocurrency. Het wordt ook wel de volgende generatie van cryptovaluta genoemd. Het belangrijkste is dat je 0 transactiekosten hoeft te betalen als je geld over wilt maken. Daarnaast is het oneindig schaalbaar en gedecentraliseerd. IOTA maakt gebruik van The Tangle, dat er ongeveer uitziet zoals op de onderstaande afbeelding. De transacties worden door de verzender door middel van het Proof of Work (PoW) algoritme goedgekeurd. Bij traditioneel cryptogeld werkt dit via het netwerk. Het netwerk wordt hierdoor ook nog eens sneller naar mate er meer gebruikers zijn. Dit is bij bijvoorbeeld Bitcoin en Litecoin het tegenovergestelde. Op de exchange staat deze coin bekend als MIOTA.

Wat is IOTABelangrijke eigenschappen

Hieronder kun je de belangrijkste eigenschappen van IOTA vinden. Notitie: Er zijn natuurlijk veel meer eigenschappen van deze revolutionaire cryptomunt, maar wij vinden de onderstaande belangrijk om toe te lichten.

Aanpasbaar: IOTA kan veel transacties aan dankzij het gebruik van The Tangle. Er is geen limiet voor het aantal transacties binnen een bepaalde interval. Waar andere cryptovaluta nog wel bijvoorbeeld 1000 transacties per seconde kunnen doen, is dit bij IOTA niet het geval.

Geen transactiekosten: Als je een transactie wilt doen, betaal je geen transactiekosten. Dit is iets wat nog geen andere munt heeft bereikt, op wellicht de atomic swaps van Charlie Lee na.

Decentraal: De munt werkt niet met miners. Elke deelnemer binnen het netwerk die een transactie maakt, werkt actief mee aan het bijhouden van de transacties. Hierdoor is de coin nog meer gedecentraliseerd dan de blockchain.

IOTA kopen

IOTA kun je goed via de onderstaande widget kopen. Je handelt dan tegen het laagste tarief van Europa.

IOTA 

Live koers in een handige grafiek