IOTA

Wat is IOTA?

IOTA, ook wel Internet of Things, is een populaire cryptocurrency. Het wordt ook wel de volgende generatie van cryptovaluta genoemd. Het belangrijkste is dat je 0 transactiekosten hoeft te betalen als je geld over wilt maken. Daarnaast is het oneindig schaalbaar en gedecentraliseerd. IOTA maakt gebruik van The Tangle, dat er ongeveer uitziet zoals op de onderstaande afbeelding. De transacties worden door de verzender door middel van het Proof of Work (PoW) algoritme goedgekeurd. Bij traditioneel cryptogeld werkt dit via het netwerk. Het netwerk wordt hierdoor ook nog eens sneller naar mate er meer gebruikers zijn. Dit is bij bijvoorbeeld Bitcoin en Litecoin het tegenovergestelde. Op de exchange staat deze coin bekend als MIOTA.

Wat is IOTABelangrijke eigenschappen

Hieronder kun je de belangrijkste eigenschappen van IOTA vinden. Notitie: Er zijn natuurlijk veel meer eigenschappen van deze revolutionaire cryptomunt, maar wij vinden de onderstaande belangrijk om toe te lichten.

Aanpasbaar: IOTA kan veel transacties aan dankzij het gebruik van The Tangle. Er is geen limiet voor het aantal transacties binnen een bepaalde interval. Waar andere cryptovaluta nog wel bijvoorbeeld 1000 transacties per seconde kunnen doen, is dit bij IOTA niet het geval.

Geen transactiekosten: Als je een transactie wilt doen, betaal je geen transactiekosten. Dit is iets wat nog geen andere munt heeft bereikt, op wellicht de atomic swaps van Charlie Lee na.

Decentraal: De munt werkt niet met miners. Elke deelnemer binnen het netwerk die een transactie maakt, werkt actief mee aan het bijhouden van de transacties. Hierdoor is de coin nog meer gedecentraliseerd dan de blockchain.


IOTA kopen

IOTA kun je op het moment alleen via de exchange Bitfinex kopen. Je kunt via de onderstaande aanbieders eerst Bitcoin kopen en deze versturen naar jouw account bij deze exchange. Daarna kun je er IOTA voor kopen en deze in een wallet plaatsen. Kleine hoeveelheden zou je eventueel bij de exchange zelf kunnen bewaren, maar wij raden aan om grotere hoeveelheden IOTA wel te versturen naar een paper wallet, cold wallet of een zeer goed beveiligde andere wallet (die je zelf in beheer hebt)

IOTA kopen of omruilen

Via Changelly kun je met een creditcard BTC kopen. De administratiekosten liggen lager dan bij anderen. Ook hanteren zij een zeer gunstige wisselkoers. Je kunt er ook andere honderden andere altcoins omruilen of naar andere cryptocurrency. Klik op de button hieronder om naar de mogelijkheden te kijken.

Changelly

[td_block_15 custom_title=”Laatste nieuws” category_id=”2″]

Nieuw met cryptocurrency?

BTC kopen iDEAL?

Je kunt via Litebit direct BTC (Bitcoin) kopen met iDEAL. Dit werkt gewoon via je normale bank. Erg handig voor beginners of voor mensen die snel IOTA willen kopen. Je hebt geen wallet nodig, omdat Litebit deze voor jou aanmaakt. Je kunt daarna jouw munten versturen naar andere mensen of naar een exchange.

Betaal géén handelskosten bij Bitvavo

Bitvavo heeft een onwijs gave actie voor nieuwe klanten. Bij de aankoop van de eerste 1000 euro aan cryptocurrencies, betaal je geen handelskosten. Dit is een unieke actie van dit bedrijf. Zij zijn hiermee wederom de goedkoopste crypto exchange van Nederland!

Maak snel een account aan