ICON ICX

ICON is een munt met meerdere decentrale toepassingen. Dit worden ook wel decentrale applicaties genoemd. Over deze applicaties lees je meer in deze blog over DAPP’s. Twee belangrijke toepassingen van het ICON netwerk zijn Blockchain ID en Payment & Exchange. Deze toepassingen kunnen de huidige en toekomstige community’s ten goede komen. De ICON munt, afgekort ook wel de ICX genoemd, beschikt al over verschillende gemeenschappen. Deze gemeenschappen bestaan uit verzekeringen, ziekenhuizen, universiteiten en nog veel meer. Het doel van ICON is het verbinden van deze verschillende gemeenschappen, het creëren van een groot netwerk van gemeenschappen die normaal gesproken gescheiden van elkaar opereren. Als voorbeeld noemen zij de persoon die een afspraak heeft in het ziekenhuis en daarna via de verzekering een vergoeding krijgt voor de gemaakte kosten. ICON wil het mogelijk maken dat bijvoorbeeld het ziekenhuis veel beter verbonden is met de patiënt en de verzekeringsmaatschappijen om dit soort zaken sneller te regelen.


De twee belangrijkste toepassingen van het ICON netwerk (ICX)

Twee van de belangrijkste gedecentraliseerde toepassingen van ICON zijn:

  • Blockchain ID
  • Payment & Exchange

Het Blockchain-ID wordt uitgegeven via Smart Contract. Meer over Smart Contract vind je in deze blog. Blockchain-ID kan worden gebruikt voor verificatie in alle blockchain community’s. Het wordt veel sneller en makkelijker om zonder identiteitsbewijs bankrekeningen te openen of studentenkortingen te ontvangen zonder fysieke ID-kaarten te hoeven tonen.

Payment & Exchange, oftewel betaling en uitwisseling, is ook een belangrijke gedecentraliseerde toepassing van het ICON netwerk. Via DEX (Decentralized Exchange) kan de ICON Wallet valuta’s in real time overdragen, bevestigen en inwisselen. Ook dit kan in het dagelijks leven worden gebruikt met het communitynetwerk bestaande uit banken, effecten, verzekeringen, universiteiten en ga zo maar door.

ICX kopen

Je kan deze cryptovaluta op meerdere manieren kopen. Helaas is het niet mogelijk om ICON (ICX) direct met iDEAL te kopen. Je moet eerst bijvoorbeeld Bitcoin of Ethereum kopen en deze opsturen naar een aangesloten exchange. Daar verhandel je naar ICX toe. Voor een volledig overzicht van alle exchanges en de cryptocurrency waartegen je ICON kunt inwisselen bekijk je de tabel via deze link. Je kan bij de onderstaande aanbieders goed BTC en ETH kopen.

Actie: Bij de aanbieder Bitvavo betaal je nu tijdelijk géén handelskosten over de eerste 1000 euro. Hierdoor is Bitvavo écht de goedkoopste exchange van Nederland. Storten kan met iDEAL! 

Crypto kopen

Ga naar Bitvavo en maak een gratis account

Koers ICON

Bekijk hieronder de actuele koers van ICON. Deze zie je in Euro, USD en BTC weergeven. Ook zie je de huidige ranking en het actuele handelsvolume van de afgelopen 24 uur.

Koers ICON in euro

Hier vind je huidige koers in euro.

Koers in Amerikaanse dollar

De huidige koers in Amerikaanse dollar is als volgt:

Koers in Bitcoin

De huidige koers in BTC is als volgt:

Handige links

Hieronder een overzicht van handige links naar onder andere de block explorer, officiële website en overige informatie.

Betaal géén handelskosten bij Bitvavo

Bitvavo heeft een onwijs gave actie voor nieuwe klanten. Bij de aankoop van de eerste 1000 euro aan cryptocurrencies, betaal je geen handelskosten. Dit is een unieke actie van dit bedrijf. Zij zijn hiermee wederom de goedkoopste crypto exchange van Nederland!

Bitvavo crypto kopen

Maak snel een gratis account aan