Altcoins/Bitcoins traden bij Binance met iDEAL - BONUS!

Gulden

Gulden is een cryptocurrency van Nederlandse bodem. De afkorting is NLG, oftewel Nederlandse Gulden. Met NLG kun je gemakkelijk geld naar elkaar overmaken. Ook kun je het via de app makkelijk uit laten betalen op een normale bankrekening met een IBAN nummer. Er zijn een aantal bedrijven die deze munt al accepteren in Nederland. Het heeft een totale supply van  459,788,900 NLG, waarvan er op het moment iets meer dan 350 miljoen NLG in omloop zijn. Dit is ongeveer 21 keer zoveel als Bitcoin. De munt wordt geprezen om de gebruiksvriendelijkheid. Het aanschaffen van NLG is erg gemakkelijk, evenals het uitbetalen naar euro. De app is erg makkelijk in gebruik.

NLG gulden informatieDe bedenker: Rijk Plasman

Rijk Plasman is de bedenker van NLG. Hij heeft ooit de volgende droom uitgesproken: “Het is mijn droom dat ik in de Albert Heijn sta en dat de mensen in de rij allemaal Guldens op zak hebben.” (bron)

De geboren Amsterdammer is erg actief bezig met de munt. Je kunt hem bereiken via het officiële Slack kanaal van Gulden of een bericht sturen op Twitter. Ook heeft in het verleden meerdere malen zijn verhaal gedaan in diverse Nederlandstalige talkshows, zoals bij Pauw & Witteman.

Nocks en Gulden

Nocks (link) is een bedrijf waarbij het mogelijk is om NLG aan te schaffen. Ook bedrijven kunnen via Nocks Gulden accepteren in een webwinkel of een fysieke winkel. Ze zijn geen actieve developers van NLG, maar steunen de coin met hun producten.

Wallets

Er zijn meerdere manieren om de Gulden op te slaan. Op de officiële website van Gulden, via deze link te bekijken, zie je altijd een actueel overzicht. Je hebt NLG wallets voor onder andere:

  • Windows
  • Mac
  • Linux
  • iOS app
  • Android app
  • Paper wallet
  • Litebit wallet

NLG kopen

Je kan NLG op veel verschillende manieren kopen. De makkelijkste manier is via Litebit (gratis account). Je hoeft dan niet per se een eigen wallet aan te maken, omdat je ook een gratis Litebit Wallet kan gebruiken. Bij het afrekenen kies je dan voor de optie “Gebruik Litebit Wallet”. Bekijk ook eens ons Litebit stappenplan. Daarnaast is het mogelijk om de munt op een exchange te kopen. Via deze link zie je altijd een actueel overzicht van alle beschikbare exchanges. Je moet dan wel eerst Bitcoin kopen om mee te kunnen handelen. Bekijk eens de volgende aanbieders voor Bitcoin met iDEAL.

Bitcoin en honderden altcoins kopen, verkopen, bewaren en traden kan veilig en snel bij Binance. Met aantrekkelijke bonussen en acties. Stort eenvoudig met iDEAL, bankrekening (SEPA) of creditcard.

Je kunt via Litebit direct Gulden (NLG) kopen met iDEAL. Dit werkt gewoon via je normale bank. Erg handig voor beginners of voor mensen die snel NLG willen kopen. Je hebt geen wallet nodig, omdat Litebit deze voor jou aanmaakt. Je kunt daarna jouw cryptovaluta versturen naar andere mensen of naar een exchange.[/vc_cta][vc_column_text]

Handel eerste €1000 gratis