Gulden cryptocurrency kopen informatie - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Gulden

Gulden is een cryptocurrency van Nederlandse bodem. De afkorting is NLG, oftewel Nederlandse Gulden. Met NLG kun je gemakkelijk geld naar elkaar overmaken. Ook kun je het via de app makkelijk uit laten betalen op een normale bankrekening met een IBAN nummer. Er zijn een aantal bedrijven die deze munt al accepteren in Nederland. Het heeft een totale supply van  459,788,900 NLG, waarvan er op het moment iets meer dan 350 miljoen NLG in omloop zijn. Dit is ongeveer 21 keer zoveel als Bitcoin. De munt wordt geprezen om de gebruiksvriendelijkheid. Het aanschaffen van NLG is erg gemakkelijk, evenals het uitbetalen naar euro. De app is erg makkelijk in gebruik.

NLG gulden informatieDe bedenker: Rijk Plasman

Rijk Plasman is de bedenker van NLG. Hij heeft ooit de volgende droom uitgesproken: “Het is mijn droom dat ik in de Albert Heijn sta en dat de mensen in de rij allemaal Guldens op zak hebben.” (bron)

De geboren Amsterdammer is erg actief bezig met de munt. Je kunt hem bereiken via het officiële Slack kanaal van Gulden of een bericht sturen op Twitter. Ook heeft in het verleden meerdere malen zijn verhaal gedaan in diverse Nederlandstalige talkshows, zoals bij Pauw & Witteman.

Nocks en Gulden

Nocks (link) is een bedrijf waarbij het mogelijk is om NLG aan te schaffen. Ook bedrijven kunnen via Nocks Gulden accepteren in een webwinkel of een fysieke winkel. Ze zijn geen actieve developers van NLG, maar steunen de coin met hun producten.

Wallets

Er zijn meerdere manieren om de Gulden op te slaan. Op de officiële website van Gulden, via deze link te bekijken, zie je altijd een actueel overzicht. Je hebt NLG wallets voor onder andere:

  • Windows
  • Mac
  • Linux
  • iOS app
  • Android app
  • Paper wallet
  • Litebit wallet

NLG kopen

Je kan NLG op veel verschillende manieren kopen. De makkelijkste manier is via Bitvavo (gratis account). Je hoeft dan niet per se een eigen wallet aan te maken, omdat je ook een gratis Bitvavo Wallet kan gebruiken.