Golem op meerdere manieren te kopen - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Golem

Golem, met de afkorting GNT, is een wereldwijde open-source gedecentraliseerde supercomputer waartoe iedereen toegang heeft. Het is een goedkope en betrouwbare bron van rekenkracht voor onder andere softwareontwikkelaars. Deze rekenkracht wordt verkregen uit combinaties van de kracht van machines van gebruikers, pc’s en complete datacenters. Uiteindelijk kan Golem een alternatief worden voor bestaande cloudproviders. GNT (Golem Netwerk Tokens) is de token waarmee je de gebruikers kunt betalen om gebruik te kunnen maken van de rekenkracht hun computers.

Hoe kan je Golem gebruiken?

In het introductiefilmpje wordt er een duidelijk voorbeeld gegeven van waar Golem en de bijbehorende token voor gebruikt kunnen worden. Dit voorbeeld werk ik hier uit om de functie van Golem te kunnen verduidelijken. Heel kort door de bocht is Golem een rekenkracht voor softwareontwikkelaars die zijn kracht haalt uit machines van gebruikers, PC’s en complete datacenters.
Laten we als voorbeeld de architect nemen die van het ontwerp van zijn gebouw een fotorealistisch beeld wil hebben. Hij kan Golem gebruiken om deze grote taak te verdelen in kleinere taken en deze taken te laten uitvoeren door andere pc’s, datacenters en machines van gebruikers (in de buurt). Hierdoor gaat het sneller om deze grote taak in zijn geheel uit te voeren. De gebruikers waarvan je de rekenkracht van de computers gebruikt betaal je met GNT.

Golem kopen

Je kan deze cryptovaluta op meerdere manieren kopen. Helaas is het niet mogelijk om GNT direct met iDEAL te kopen. Je moet eerst Bitcoin, Ethereum of US Dollar Token (Ether) kopen en deze opsturen naar een aangesloten exchange. Daar verhandel je naar GNT toe. Je kan bij de onderstaande aanbieders goed BTC, ETH of USDT kopen. Voor een volledig overzicht van alle exchanges bekijk je de tabel via deze link.

Bitcoin en honderden altcoins kopen, verkopen, bewaren en traden kan veilig en snel bij Binance. Met aantrekkelijke bonussen en acties. Stort eenvoudig met iDEAL, bankrekening (SEPA) of creditcard.

Handige links

Hieronder een overzicht van handige links naar onder andere de block explorer, officiële website en overige informatie.