Golem

Golem, met de afkorting GNT, is een wereldwijde open-source gedecentraliseerde supercomputer waartoe iedereen toegang heeft. Het is een goedkope en betrouwbare bron van rekenkracht voor onder andere softwareontwikkelaars. Deze rekenkracht wordt verkregen uit combinaties van de kracht van machines van gebruikers, pc’s en complete datacenters. Uiteindelijk kan Golem een alternatief worden voor bestaande cloudproviders. GNT (Golem Netwerk Tokens) is de token waarmee je de gebruikers kunt betalen om gebruik te kunnen maken van de rekenkracht hun computers.


Hoe kan je Golem gebruiken?

In het introductiefilmpje wordt er een duidelijk voorbeeld gegeven van waar Golem en de bijbehorende token voor gebruikt kunnen worden. Dit voorbeeld werk ik hier uit om de functie van Golem te kunnen verduidelijken. Heel kort door de bocht is Golem een rekenkracht voor softwareontwikkelaars die zijn kracht haalt uit machines van gebruikers, PC’s en complete datacenters.
Laten we als voorbeeld de architect nemen die van het ontwerp van zijn gebouw een fotorealistisch beeld wil hebben. Hij kan Golem gebruiken om deze grote taak te verdelen in kleinere taken en deze taken te laten uitvoeren door andere pc’s, datacenters en machines van gebruikers (in de buurt). Hierdoor gaat het sneller om deze grote taak in zijn geheel uit te voeren. De gebruikers waarvan je de rekenkracht van de computers gebruikt betaal je met GNT.

Golem kopen

Je kan deze cryptovaluta op meerdere manieren kopen. Helaas is het niet mogelijk om GNT direct met iDEAL te kopen. Je moet eerst Bitcoin, Ethereum of US Dollar Token (Ether) kopen en deze opsturen naar een aangesloten exchange. Daar verhandel je naar GNT toe. Je kan bij de onderstaande aanbieders goed BTC, ETH of USDT kopen. Voor een volledig overzicht van alle exchanges bekijk je de tabel via deze link.

Actie: Bij de aanbieder Bitvavo betaal je nu tijdelijk géén handelskosten over de eerste 1000 euro. Hierdoor is Bitvavo écht de goedkoopste exchange van Nederland. Storten kan met iDEAL! 

Crypto kopen

Ga naar Bitvavo en maak een gratis account

Koers Golem

Bekijk hieronder de actuele koers van Golem. Deze zie je in Euro, USD en BTC weergeven. Ook zie je de huidige ranking en het actuele handelsvolume van de afgelopen 24 uur.

Koers GNT in euro

De huidige koers in euro.

GNT koers in Amerikaanse dollar

De huidige koers in GNT is als volgt:

Koers in Bitcoin

De huidige koers in GNT is als volgt:

Handige links

Hieronder een overzicht van handige links naar onder andere de block explorer, officiële website en overige informatie.

Betaal géén handelskosten bij Bitvavo

Bitvavo heeft een onwijs gave actie voor nieuwe klanten. Bij de aankoop van de eerste 1000 euro aan cryptocurrencies, betaal je geen handelskosten. Dit is een unieke actie van dit bedrijf. Zij zijn hiermee wederom de goedkoopste crypto exchange van Nederland!

Bitvavo crypto kopen

Maak snel een gratis account aan