Experience Points

Experience Points, met de afkorting XP, is een token die ingezet kan worden als beloning en als digitale valuta gecombineerd in een blockchain. Het is ontworpen om mensen die een positieve bijdrage leveren aan de samenleving te belonen en een universele valuta aan te bieden. Ook willen de bedenkers van de munt een verbinding maken tussen de vele gamers op de wereld en de cryptowereld. Dit willen ze doen door beloningen in XP te koppelen aan games. Zij noemen zich ook wel de gaming cryptocurrency.


Verdien Experience Points

De XP zijn onder andere bedoeld om mensen te kunnen belonen. Er zijn vier verschillende onderdelen waar je voor beloond zou kunnen worden.

  1. Videogames
  2. Scholing en onderwijs
  3. Sport
  4. Bijdragen aan projecten

De koppeling van Experience Points aan games is het belangrijkste beloningssysteem. Games kan je kopen met XP inbegrepen. Deze Experience Points kan je ontgrendelen door levels te voltooien en games uit te spelen.
Experience Points op scholen, hogescholen en universiteiten kan je verdienen door deel te nemen aan de lessen, goede cijfers te halen en uiteindelijk je diploma te halen.
Door het meedoen aan verschillende sportactiviteiten kan je XP verdienen.
XP kan je ook verdienen door een bijdrage te leveren aan de (lokale) gemeenschap. Dit kan bijvoorbeeld door je in te zetten voor bepaalde projecten.

experience pointsExperience Points kopen

Je kan deze cryptovaluta op meerdere manieren kopen. Helaas is het niet mogelijk om XP direct met iDEAL te kopen. Je moet eerst Bitcoin, Dogecoin of MonaCoin kopen en deze opsturen naar een aangesloten exchange. Daar verhandel je naar XP toe. Je kan bij de onderstaande aanbieders goed BTC, DOGE en MONA kopen. Voor een volledig overzicht van alle exchanges bekijk je de tabel via deze link.

Koers Experience Points

Bekijk hieronder de actuele koers van Experience Points. Deze zie je in Euro, USD en BTC weergeven. Ook zie je de huidige ranking en het actuele handelsvolume van de afgelopen 24 uur.

Koers XP in euro

De huidige koers in euro.

XP koers in Amerikaanse dollar

Koers in Bitcoin

De huidige koers in BTC is als volgt:

Handige links

Hieronder een overzicht van handige links naar onder andere de block explorer, officiële website en overige informatie.

Betaal géén handelskosten bij Bitvavo

Bitvavo heeft een onwijs gave actie voor nieuwe klanten. Bij de aankoop van de eerste 1000 euro aan cryptocurrencies, betaal je geen handelskosten. Dit is een unieke actie van dit bedrijf. Zij zijn hiermee wederom de goedkoopste crypto exchange van Nederland!

Maak snel een account aan