Ethereum

Wat is Ethereum?

Ethereum is, net als Bitcoin, een gedistribueerd publiek blockchain netwerk. Er zijn wel veel verschillen tussen de twee. Het meest belangrijke verschil is het doel. Het doel van BTC is slechts een klein onderdeel van wat er mogelijk is met de blockchain; een decentraal betaalsysteem. Ethereum heeft als doel om de wereld te decentraliseren. Het wil als een soort wereld computer zijn, waarop decentrale applicaties op geprogrammeerd kunnen worden. Dit klinkt misschien lastig, maar we zullen het op deze pagina helder voor je uitleggen. In taal die iedereen begrijpt.

Klik hier om direct Ethereum met iDEAL te kopen!

De cryptocurrency Ether

Ethereum werkt met Ether. Dit is een soort token waardoor het netwerk draaiende blijft. Naast dat het een verhandelbare currency is, wordt het ook gebruikt door ontwikkelaars van applicaties om de transactiekosten te betalen. Ook betalen zij hiermee de services die zijn afnemen van het Ethereum netwerk.

In het kort uitgelegd: Ethereum is een software platform gebaseerd op de blockchain-techniek waarop mensen decentrale applicaties kunnen maken.

Ethereum infoEen hele toegankelijke crypto

Ethereum is voor ontwikkelaars een zeer toegankelijk platform. In het verleden was er teveel complexe kennis van programmeren, cryptografie en blockchain-technologie nodig om iets te kunnen doen met de blockchain. Dankzij ETH en de bedenker Vitalik Buterin is het allemaal veel toegankelijker geworden. Hierdoor is de prijs van Ether dan ook verschrikkelijk hard gestegen in de afgelopen jaren.


Wat zijn smart contracts?

Smart contracts zijn een toevoeging dankzij Ethereum. Dit is een vrij ingewikkeld technisch verhaal, maar we zullen het duidelijk maken met een simpel voorbeeld. De werkelijkheid ligt wel iets ingewikkelder.

Een simpel voorbeeld!

Stel je huurt een appartement van mij. Je kan dit betalen in cryptocurrency, bijvoorbeeld Bitcoin. Om het appartement binnen te komen heb je een sleutel nodig. Deze krijg je op een vooraf ingestelde datum van mij. Bijvoorbeeld op de dag dat je wilt gaan verhuizen. Jij betaalt mij de huur een maand van tevoren. Dit geld staat vast in ons virtuele contract. Pas als ik de sleutel (key) aan jou verstuur, zoals ik heb beloofd in mijn contract, ontvang ik mijn geld. De transactie is daarna niet meer terug te keren. Van onze transactie en smart contract zijn duizenden mensen getuigen, omdat deze is opgeslagen in een groot online logboek, de blockchain. Dit allemaal zonder een (financieel) tussenpersoon.

Kan je ETH minen?

Ja, je kan deze cryptovaluta minen. Net zoals bij Bitcoin worden er computers, rekenkunde en stroom ingezet om complexe wiskunde puzzels op te lossen. Elk block heeft een beloning. Je kunt zelf Ethereum minen solo of in een mining pool met meerdere mensen.

Ethereum kopen

ETH is een grote speler geworden in de wereld van cryptocurrency. Je kunt het tegenwoordig op iedere exchange kopen en ook bij Nederlandse websites waarbij je gewoon met iDEAL kunt betalen. Bij de volgende aanbieders kun je onder andere Ethereum goedkoop kopen of Bitcoin kopen om deze om te wisselen naar ETH:

Ethereum (ETH) kopen met een creditcard

Via Changelly kun je met een creditcard ETH kopen. De administratiekosten liggen lager dan bij anderen. Ook hanteren zij een zeer gunstige wisselkoers. Je kunt er ook andere honderden andere altcoins omruilen naar ET Hof naar andere cryptocurrency. Klik op de button hieronder om naar de mogelijkheden te kijken.

Changelly

[td_block_15 custom_title=”Laatste cryptocurrency nieuws” category_id=”2″]

Nieuw met cryptocurrency?

ETH in omloop 95,170,969 ETH
Type: coin, mijnen mogelijk

Ethereum kopen iDEAL?

Je kunt via Litebit direct Ethereum (ETH) kopen met iDEAL. Dit werkt gewoon via je normale bank. Erg handig voor beginners of voor mensen die snel ETH willen kopen. Je hebt geen wallet nodig, omdat Litebit deze voor jou aanmaakt. Je kunt daarna jouw ETH versturen naar andere mensen of naar een exchange.

ETH koers

Betaal géén handelskosten bij Bitvavo

Bitvavo heeft een onwijs gave actie voor nieuwe klanten. Bij de aankoop van de eerste 1000 euro aan cryptocurrencies, betaal je geen handelskosten. Dit is een unieke actie van dit bedrijf. Zij zijn hiermee wederom de goedkoopste crypto exchange van Nederland!

Maak snel een account aan