Electroneum - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Electroneum

Electroneum is een zeer toegankelijke cryptocurrency. Het wordt ook wel de “mobiele cryptovaluta” genoemd. Het prijst zichzelf door de enorme markt die het aanboort en doordat het erg makkelijk voor beginners gemaakt wordt. Je kan zelfs via een mobiele telefoon, met een gratis app, Electroneum verdienen. De mensen achter ETN vinden dat cryptogeld voor veel mensen niet bereikbaar en toegankelijk is. Er moeten teveel complexe stappen worden ondernomen om deze te bezitten. Electroneum is wel erg makkelijk voor beginners. Misschien heeft het wel de laagste drempel van alle cryptovaluta op het moment. Je kunt Electroneum minen met een mobiele telefoon.

ElectroneumEen korte geschiedenis van Electroneum

In januari 2015 kocht Richard Ells (de bedenker van Electroneum) zijn eerste bitcoins. Hiermee werd zijn interesse in cryptocurrency aangewakkerd. Een half jaar later begon het team van Retortal (het bedrijf van Richard) met het maken van een eigen cryptovaluta. In januari 2016 was de valuta grotendeels af, althans de basis ervan. De crypto werkte al naar behoren, maar had nog geen naam. Augustus 2016 was de maand waarin het team besloot om verder te bouwen aan de munt nadat Bitcoin verdrievoudigd was in waarde. Een maand later besloten ze dat de focus zou gaan liggen op smartphones, mobiel minen en een app.

De naam zou Electron worden. Een tijd later, met veel kleine ontwikkelingen tussendoor en het ophalen van een startkapitaal, werd de naam omgedoopt tot Electroneum. Er bestond namelijk al een hele kleine munt met de naam Electron. In juli 2017 zag het bedrijf Electroneum Ltd. het daglicht. De ICO werd gepland om geld op te halen voor een aantal doelen.

Focus van Electroneum

Deze cryptocurrency heet de volgende kenmerken en focuspunten:

 • Toegankelijke munt voor alle smartphone gebruikers
 • Veilige offline en online wallet
 • Mining ervaring bieden met ETN beloning in Android en iOS apps
 • Focus op de gaming- en gokmarkten
 • Nieuwe mensen introduceren met cryptocurrency
 • In sommige minder rijke landen heeft iedereen wel een telefoon, maar geen bankrekening. Deze mensen kunnen op een laagdrempelige manier betalen met Electroneum

Een succesvolle ICO

Op 14 september 2016 begon de ICO. Vooraf had het team een aantal doelen gesteld. Deze doelen zijn gesteld bij de opbrengst van $1 tot 5 miljoen , 5 miljoen tot 10 miljoen, 10 miljoen tot 40 miljoen 40 miljoen dollar of meer. 1 Electroneum was kostte tijdens de ICO $0,01. Voor de snelle investeerders waren er in de maand september en oktober meerdere bonussen. Zo kreeg je aan het begin 50% extra. Na een aantal weken liep de bonus naar 40%, daarna 30% etc. Op 20 oktober 2017 (11 dagen voordat de verkoop eigenlijk zou sluiten) werd de maximale hoeveelheid van 40 miljoen dollar bereikt. De interesse was overweldigend. In totaal hebben bijna 300.000 mensen zich geregistreerd op de website en is er meer dan 40 miljoen opgehaald.

Affiliate systeem

Als iemand via jouw persoonlijke link registreerde en Ethereum kocht, kreeg jij 5% bonus. Kocht er iemand 1000 ETN, kreeg jij 50 ETN gratis. Een goede manier om meer mensen te laten registeren. Via diverse gerelateerde Facebookpagina’s zijn er duizenden mensen bijgekomen die nog nooit hadden geïnvesteerd in cryptocurrency. Ze lijken een hele nieuwe doelgroep te hebben aangeboord.

Vlak na de Electroneum ICO

Op 1 november 2017 gaat de Electroneum blockchain live. Daarna wordt de iOS app gelanceerd en zullen exchances de munt gaan aanbieden. Hij wordt sowieso beschikbaar om te handelen tussen BTC/ETN. Bitcoin kopen kan dus geen kwaad, als je interesse hebt om deze coin te kopen.

De app

Je krijgt als je de applicatie opent, speelt en open laat diverse bonussen. Dit wordt ook wel een mining ervaring genoemd. Je leert stap voor stap hoe het minen werkt. Het echte minen gebeurt echt gewoon op de computer. De applicatie voor iOS komt na 1 november uit. De Electroneum app voor Android kun je hier downloaden.

Het team achter Electroneum

De volgende mensen helpen mee aan de munt:

 • Richard Ells (de bedenker)
 • James Atkinson
 • Dean Cole
 • Adam Atkinson
 • Ben Whomsley
 • Costin Cristoi
 • Robert Hopkins
 • Terry Hunter
 • Imogen Dale
 • Michael Wiltshire
 • Natalie Hayon
 • Barbara Southwell

Adviseurs

 • Mark Robinson
 • Andy Denton

Hoe werkt het minen?

Electroneum minen is best makkelijk. Je kunt via de officiële website bekijken hoe dit moet. Zij hebben een prachtig en duidelijk stappenplan gemaakt.

Technische specificaties

Alle technische specificaties kun je nalezen in de “Technical White Paper” op de officiële website van Electroneum.

Electroneum kopen: Stap voor stap

Lees ook ons artikel over Electroneum kopen en verkopen Om het te kopen moet je naar alle eerst Bitcoin kopen. Dit kan je bij de onderstaande aanbieders makkelijk kopen:

Bitcoin en honderden altcoins kopen, verkopen, bewaren en traden kan veilig en snel bij Binance. Met aantrekkelijke bonussen en acties. Stort eenvoudig met iDEAL, bankrekening (SEPA) of creditcard.

Electroneum