Dogecoin - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Dogecoin

Dogecoin is een revolutionaire cryptocurrency. Je kan het van persoon naar persoon verzenden. De transacties worden direct uitgevoerd en het is volledig decentraal. Sinds enkele jaren richten zij zich ook op onder andere social media. Zij vinden dat Dogecoin goed gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld donaties, om geld te verzenden naar jouw favoriete YouTuber of om een comment leuk te vinden op Facebook.  Ook richt de community van Dogecoin zich op ludieke acties, zoals het sponsoren van een atleet uit India en een NASCAR race. Daarnaast hebben zij ook veel acties voor goede doelen, die zich bijvoorbeeld inzetten voor goed drinkwater voor iedereen.

Is Dogecoin een grote grap?

Doge is wellicht begonnen als een grap. De hond die op de logo’s van Dogecoin staat afgebeeld, is van de bekende internet meme Doge. Hoe deze meme is ontstaan lees je via deze link (Engels). De hond op de afbeelding is van het ras Shiba Inu. De cryptovaluta heeft tegenwoordig een zeer grote en actieve community en wordt ook wel de “Leuke en vriendelijke internet currency” genoemd. Ook op veel handelswebsite kun je handelen vanaf Doge op markten zoals DOGE/BTC, LTC/DOGE etc. Het is misschien als een grapgestart, het is nu een serieuze munt met een grappig tintje.

Doge meme Dogecoin

Ontstaan van DOGE

Dogecoin werd gemaakt door de programmeur Billy Markus uit de Verenigde Staten. Hij hoopte met een leuke en grappige cryptovaluta een breder publiek aan te spreken dan Bitcoin. De munt werd op 6 december 2013 gelanceerd. In eerst instantie was het de bedoeling om totaal 100 miljard DOGE op de markt te laten verschijnen. Dit is later veranderd. Het Dogecoin netwerk kan onbeperkt Dogecoins uitbrengen.

DOGE kopen

Je kan DOGE op verschillende manieren kopen. Het makkelijkste is om dit via Litebit (maak direct een account) via iDEAL te kopen. Je kan dan ook gebruik maken van een gratis wallet bij deze aanbieder. Ook is het mogelijk om Dogecoin te kopen via een exchange. Je moet dan wel over BTC beschikken. Dat kun je goed bij de onderstaande aanbieders kopen.

Bitcoin en honderden altcoins kopen, verkopen, bewaren en traden kan veilig en snel bij Binance. Met aantrekkelijke bonussen en acties. Stort eenvoudig met iDEAL, bankrekening (SEPA) of creditcard.

Je kunt via Litebit direct Dogecoin (DOGE) kopen met iDEAL. Dit werkt gewoon via je normale bank. Erg handig voor beginners of voor mensen die snel willen kopen. Je hebt geen wallet nodig, omdat Litebit deze voor jou aanmaakt. Je kunt daarna jouw Dogecoin versturen naar andere mensen of naar een exchange.[/vc_cta][vc_column_text]

Dogecoin