Dash informatie over kopen crypto - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Dash

Dash, voorheen bekend als Darkcoin en Xcoin, is een open-source peer-to-peer cryptovaluta. Het hoofddoel van deze cryptocurrency is gebruiksvriendelijkheid. Het biedt snelle transacties aan (InstantSend) en anonieme transacties (Privatesend). Het wordt in het Engels een Decentralized Autonomous Organisation (DAO) genoemd. In het Nederlands, vrij vertaald: Gedecentraliseerde autonome Organisatie. De transacties zijn wel openbaar in de blockchain te vinden, maar worden eerst dankzij het mixing protocol anoniem gemaakt. Zo kun je niet tot nauwelijks traceren van welk Dash adres een transactie afkomstig is en waar deze heen is gegaan.

De eigenschappen

Volgens de officiële website zijn de volgende eigenschappen kenmerkend voor de cryptovaluta:

  • Privacy: Jouw betalingen zijn privé, hierdoor kan niemand achterhalen wat voor transacties jij hebt gedaan en wat jouw totale Dash-balans is.
  • Snelheid: Dankzij de innovatieve InstantX technologie zijn de betalingen bijna direct.
  • Veiligheid: Dash is voorzien van vergevorderde encryptie en het trustless-protocol.
  • Wereldwijd: Je kan geld overal ter wereld naar toezenden. Het duurt altijd even lang en de kosten blijven hetzelfde.
  • Lage transactiekosten: Per transactie liggen de kosten veel lager dan bij traditionele banken of met een creditcard.
  • Peer-to peer: Er komt geen centrale overheid bij kijken. Alles is volledig decentraal en anoniem. Alles wat je doet blijft tussen jou en de persoon aan wie je een transactie doet.

Dash kopen

Dash is een populaire cryptocurrency en tevens een van de grootste. Je kunt daarom via meerdere bedrijven DASH gemakkelijk kopen. Zo is het via Litebit mogelijk om deze direct met iDEAL aan te schaffen. Via andere aanbieders kun je het kopen door eerst Bitcoin te kopen en deze om te zetten naar Dash via bijvoorbeeld Changelly.

Bitcoin en honderden altcoins kopen, verkopen, bewaren en traden kan veilig en snel bij Binance. Met aantrekkelijke bonussen en acties. Stort eenvoudig met iDEAL, bankrekening (SEPA) of creditcard.

Mobiele wallets

Veel mensen maken graag gebruik van een mobiele wallet. Wij raden dit niet aan voor grote hoeveelheden cryptocurrency. Het is altijd veilig om een paper wallet of cold wallet te gebruiken om coins te bewaren. Mocht je toch een mobiele wallet willen gebruiken, raden wij de volgende aan:

Dash