Dash

Wat is Dash?

Dash, voorheen bekend als Darkcoin en Xcoin, is een open-source peer-to-peer cryptovaluta. Het hoofddoel van deze cryptocurrency is gebruiksvriendelijkheid. Het biedt snelle transacties aan (InstantSend) en anonieme transacties (Privatesend). Het wordt in het Engels een Decentralized Autonomous Organisation (DAO) genoemd. In het Nederlands, vrij vertaald: Gedecentraliseerde autonome Organisatie. De transacties zijn wel openbaar in de blockchain te vinden, maar worden eerst dankzij het mixing protocol anoniem gemaakt. Zo kun je niet tot nauwelijks traceren van welk Dash adres een transactie afkomstig is en waar deze heen is gegaan.

Klik hier om direct DASH met iDEAL te kopen!

De eigenschappen

Volgens de officiële website zijn de volgende eigenschappen kenmerkend voor de cryptovaluta:

  • Privacy: Jouw betalingen zijn privé, hierdoor kan niemand achterhalen wat voor transacties jij hebt gedaan en wat jouw totale Dash-balans is.
  • Snelheid: Dankzij de innovatieve InstantX technologie zijn de betalingen bijna direct.
  • Veiligheid: Dash is voorzien van vergevorderde encryptie en het trustless-protocol.
  • Wereldwijd: Je kan geld overal ter wereld naar toezenden. Het duurt altijd even lang en de kosten blijven hetzelfde.
  • Lage transactiekosten: Per transactie liggen de kosten veel lager dan bij traditionele banken of met een creditcard.
  • Peer-to peer: Er komt geen centrale overheid bij kijken. Alles is volledig decentraal en anoniem. Alles wat je doet blijft tussen jou en de persoon aan wie je een transactie doet.Dash kopen

Dash is een populaire cryptocurrency en tevens een van de grootste. Je kunt daarom via meerdere bedrijven DASH gemakkelijk kopen. Zo is het via Litebit mogelijk om deze direct met iDEAL aan te schaffen. Via andere aanbieders kun je het kopen door eerst Bitcoin te kopen en deze om te zetten naar Dash via bijvoorbeeld Changelly.

Mobiele wallets

Veel mensen maken graag gebruik van een mobiele wallet. Wij raden dit niet aan voor grote hoeveelheden cryptocurrency. Het is altijd veilig om een paper wallet of cold wallet te gebruiken om coins te bewaren. Mocht je toch een mobiele wallet willen gebruiken, raden wij de volgende aan:

Dash kopen met een creditcard

Via Changelly kun je met een creditcard Dash kopen. De administratiekosten liggen lager dan bij anderen. Ook hanteren zij een zeer gunstige wisselkoers. Je kunt er ook andere honderden andere altcoins omruilen naar Dash of naar andere cryptocurrency. Klik op de button hieronder om naar de mogelijkheden te kijken.

Changelly

[td_block_15 custom_title=”Laatste nieuws” category_id=”2″]

Nieuw met cryptocurrency?

DASH in omloop: 7,630,449 DASH
Maximale aantal:
18,900,000 DASH
Type: coin, mijnen mogelijk

Dash kopen iDEAL?

Je kunt via Litebit direct Dash kopen met iDEAL. Dit werkt gewoon via je normale bank. Erg handig voor beginners of voor mensen die snel DASH willen kopen. Je hebt geen wallet nodig, omdat Litebit deze voor jou aanmaakt. Je kunt daarna jouw DASH versturen naar andere mensen of naar een exchange.

DASH Koers

Betaal géén handelskosten bij Bitvavo

Bitvavo heeft een onwijs gave actie voor nieuwe klanten. Bij de aankoop van de eerste 1000 euro aan cryptocurrencies, betaal je geen handelskosten. Dit is een unieke actie van dit bedrijf. Zij zijn hiermee wederom de goedkoopste crypto exchange van Nederland!

Maak snel een account aan