Cardano (ADA)

Wat Cardano (ADA)?

Cardano is een peer-to-peer cryptovaluta. De term ADA hoort bij deze crypto. Het wordt onder andere gebruikt om digitaal geld te versturen en ontvangen. Het project is opgebouwd in verschillende lagen, waardoor de munt zich snel aan kan passen. In de toekomst word er ook een laag gemaakt die geschikt is voor decentrale applicaties (DAPPS) en smart contracts. Deze applicaties en contracten zullen niet worden beheert door één centraal punt, maar decentraal in de blockchain bestaan.
Cardano ADA

Wat zijn de focuspunten van Cardano

De volgende punten worden door het bedrijf extra aangehaald op de officiële website

  • Snelheid: Traditioneel geld, zoals euro’s en dollars, zijn langzaam. Centrale banken beheren de valuta en bepalen de snelheid waarop het kan verplaatsen. Met Cardano (ADA) worden de transacties pijlsnel uitgevoerd, onafhankelijk van de afstand tussen de zender en ontvanger.
  • Echt de eigenaar zijn van jouw geld: De overheid, jouw bank of een andere instantie is niet meer de baas over jouw geld. Traditionele banken hebben veel regels en ingewikkelde systemen. Dat is bij Cardano niet het geval. Als je in bezit bent van jouw private key, dan ben jij ook echt de eigenaar van jouw geld. Jij bepaalt zelf wat er mee gebeurt.
  • Meerdere adressen: Je kan beschikken over meerdere adressen (soort van rekeningnummers) om jouw ADA te beheren. Een webshop eigenaar kan bijvoorbeeld een aparte rekening hebben om valuta te verzenden en een andere rekening om te ontvangen. Je kan deze rekeningen gewoon in hetzelfde scherm beheren
  • Veiligheid: Cardano heeft diverse protocollen en andere technologie ontwikkelt om er voor te zorgen dat niemand bij jouw geld kan.
  • Rekbaarheid: Dankzij het gebruik van meerdere lagen en het feit dat de code vanaf nul is opgebouwd, kan Cardano snel schakelen. En het is daardoor ook erg rekbaar. Het kan meerdere functionaliteiten aan. Nu en in de toekomst.Wat maakt ADA zo speciaal?

Het claimt het eerste blockchainproject te zijn dat vanuit een wetenschappelijke filosofie is ontwikkelt. Ook wordt het gemaakt door een wereldwijd team van academici en ontwikkelaars. De techniek kan gebruikt worden door miljoenen mensen en zit niet tegen de limieten aan die Bitcoin wel kent. Het heeft wel veel overeenkomsten met Bitcoin en de filosofie erachter. Het maakt echter gebruik van het Proof of Stake (PoS) algoritme in plaats van Proof of Work (PoW).

Verdere informatie

Voor meer informatie rade wij aan om deze YouTube video te kijken van de CEO van Cardano.

Waar Cardano (ADA) kopen?

Cardano is nog relatief lastig te verkrijgen vergeleken met de top 5 cryptomunten. Het best kun je Bitcoin kopen bij een van de onderstaande aanbieders. Daarna maak je een account aan bij de exchange Bittrex. Je verstuurt BTC naar deze exchange en handelt daarna tussen BTC/ADA.

Actie: Bij de aanbieder Bitvavo betaal je nu tijdelijk géén handelskosten over de eerste 1000 euro. Hierdoor is Bitvavo écht de goedkoopste exchange van Nederland. Storten kan met iDEAL! 

Crypto kopen

Ga naar Bitvavo en maak een gratis account

Cardano kopen met een creditcard

Via Changelly kun je met een creditcard ADA kopen. De administratiekosten liggen lager dan bij anderen. Ook hanteren zij een zeer gunstige wisselkoers. Je kunt er ook andere honderden andere altcoins omruilen naar ADA of naar andere cryptocurrency. Klik op de button hieronder om naar de mogelijkheden te kijken.

Changelly

[td_block_15 custom_title=”Laatste nieuws” category_id=”2″]

Nieuw met cryptocurrency?

Bitcoin kopen iDEAL?

Je kunt via Litebit direct Bitcoin kopen met iDEAL. Dit werkt gewoon via je normale bank. Erg handig voor beginners of voor mensen die snel BTC willen kopen. Je hebt geen wallet nodig, omdat Litebit deze voor jou aanmaakt. Je kunt daarna jouw Bitcoin versturen naar een exhange om om te ruilen naar Cardano (ADA)

ADA Koers

Betaal géén handelskosten bij Bitvavo

Bitvavo heeft een onwijs gave actie voor nieuwe klanten. Bij de aankoop van de eerste 1000 euro aan cryptocurrencies, betaal je geen handelskosten. Dit is een unieke actie van dit bedrijf. Zij zijn hiermee wederom de goedkoopste crypto exchange van Nederland!

Bitvavo crypto kopen

Maak snel een gratis account aan