Cardano (ADA) - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Cardano (ADA)

Cardano is een peer-to-peer cryptovaluta. De term ADA hoort bij deze crypto. Het wordt onder andere gebruikt om digitaal geld te versturen en ontvangen. Het project is opgebouwd in verschillende lagen, waardoor de munt zich snel aan kan passen. In de toekomst word er ook een laag gemaakt die geschikt is voor decentrale applicaties (DAPPS) en smart contracts. Deze applicaties en contracten zullen niet worden beheert door één centraal punt, maar decentraal in de blockchain bestaan.
Cardano ADA

Wat zijn de focuspunten van Cardano

De volgende punten worden door het bedrijf extra aangehaald op de officiële website

  • Snelheid: Traditioneel geld, zoals euro’s en dollars, zijn langzaam. Centrale banken beheren de valuta en bepalen de snelheid waarop het kan verplaatsen. Met Cardano (ADA) worden de transacties pijlsnel uitgevoerd, onafhankelijk van de afstand tussen de zender en ontvanger.
  • Echt de eigenaar zijn van jouw geld: De overheid, jouw bank of een andere instantie is niet meer de baas over jouw geld. Traditionele banken hebben veel regels en ingewikkelde systemen. Dat is bij Cardano niet het geval. Als je in bezit bent van jouw private key, dan ben jij ook echt de eigenaar van jouw geld. Jij bepaalt zelf wat er mee gebeurt.
  • Meerdere adressen: Je kan beschikken over meerdere adressen (soort van rekeningnummers) om jouw ADA te beheren. Een webshop eigenaar kan bijvoorbeeld een aparte rekening hebben om valuta te verzenden en een andere rekening om te ontvangen. Je kan deze rekeningen gewoon in hetzelfde scherm beheren
  • Veiligheid: Cardano heeft diverse protocollen en andere technologie ontwikkelt om er voor te zorgen dat niemand bij jouw geld kan.
  • Rekbaarheid: Dankzij het gebruik van meerdere lagen en het feit dat de code vanaf nul is opgebouwd, kan Cardano snel schakelen. En het is daardoor ook erg rekbaar. Het kan meerdere functionaliteiten aan. Nu en in de toekomst.

Wat maakt ADA zo speciaal?

Het claimt het eerste blockchainproject te zijn dat vanuit een wetenschappelijke filosofie is ontwikkelt. Ook wordt het gemaakt door een wereldwijd team van academici en ontwikkelaars. De techniek kan gebruikt worden door miljoenen mensen en zit niet tegen de limieten aan die Bitcoin wel kent. Het heeft wel veel overeenkomsten met Bitcoin en de filosofie erachter. Het maakt echter gebruik van het Proof of Stake (PoS) algoritme in plaats van Proof of Work (PoW).

Verdere informatie

Voor meer informatie rade wij aan om deze YouTube video te kijken van de CEO van Cardano.

Waar Cardano (ADA) kopen?

Cardano kun je eenvoudig kopen bij meerdere aanbieders. Wij vertrouwen Bitvavo. Gebruik de onderstaande widget en koop snel, goedkoop (goedkoopste van Europa!) en eenvoudig ADA.

Cardano 

ADA Koers