Bytecoin - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Bytecoin

Bytecoin is een anonieme cryptocurrency. Het doel van deze cryptovaluta is om het nummer één alternatief te worden van Bitcoin, maar dan volledig anoniem. Privacy en anonimiteit zijn de belangrijkste speerpunten van Bytecoin. De cryptovaluta wordt afgekort als BCN. Er zijn echter mensen die beweren dat deze digitale valuta een grote scam is. Op deze pagina geven wij een korte uitleg over deze munt en informatie waarom mensen vinden dat het oplichterij is.

Bytecoin BCNDe allereerste

Bytecoin is de allereerste cryptocurrency die volledig anoniem is. Gek eigenlijk dat de munt zo onbekend is. Als je aan veel cryptofans vraagt welke anonieme munten zij kennen, dan hoor je vaak Monero (XRM) en Verge (XVG). Monero is een fork van Bytecoin en heeft veel verbeteringen aangebracht. Bytecoin is volledig gepremined. Dat wil zeggen: Alle coins zijn al in handen van de makers. Ze hebben alle 184 biljoen coins zelf weten te minen.

Hoe gebruik je bytecoin?

Om BCN te versturen moet je de volgende stappen ondernemen:

  1. Installeer een BCN wallet. De meest recente en veiligste wallets kun je vinden op de officiële website van Bytecoin.
  2. Zoek naar het juiste ontvangstadres van de persoon aan wie je geld wilt versturen.
  3. Verstuur het aantal BCN dat je wilt versturen. Na verficitatie binnen het blockchain-netwerk, komen de coins aan.

Is het een scam?

Of het een grote oplichterij is, doen wij geen directe uitspraken over. Wij geven enkel de meningen weer van mensen die dat wel vinden. De volgende meningen worden aangedragen:

  1. De munt is volledig in handen van de maker. Pre-mine is toegepast. Bron
  2. Er is gebruik gemaakt van een bug (fout) in het netwerk, waardoor er meer BCN bijgemaakt kon worden. Bron
  3. Er is een relatie met de website Cointelegraph. Bron

Bytecoin kopen

In Nederland kun je niet direct met iDEAl deze cryptocurrency kopen. Je moet daar eerst Bitcoin voor kopen. En deze kan je weer omwisselen bij een exchange. Bitcoin kopen kan bij een van de volgende aanbieders:

Bitcoin en honderden altcoins kopen, verkopen, bewaren en traden kan veilig en snel bij Binance. Met aantrekkelijke bonussen en acties. Stort eenvoudig met iDEAL, bankrekening (SEPA) of creditcard.

Bytecoin