Bytecoin

Wat is Bytecoin (BCN)

Bytecoin is een anonieme cryptocurrency. Het doel van deze cryptovaluta is om het nummer één alternatief te worden van Bitcoin, maar dan volledig anoniem. Privacy en anonimiteit zijn de belangrijkste speerpunten van Bytecoin. De cryptovaluta wordt afgekort als BCN. Er zijn echter mensen die beweren dat deze digitale valuta een grote scam is. Op deze pagina geven wij een korte uitleg over deze munt en informatie waarom mensen vinden dat het oplichterij is.

Bytecoin BCNDe allereerste

Bytecoin is de allereerste cryptocurrency die volledig anoniem is. Gek eigenlijk dat de munt zo onbekend is. Als je aan veel cryptofans vraagt welke anonieme munten zij kennen, dan hoor je vaak Monero (XRM) en Verge (XVG). Monero is een fork van Bytecoin en heeft veel verbeteringen aangebracht. Bytecoin is volledig gepremined. Dat wil zeggen: Alle coins zijn al in handen van de makers. Ze hebben alle 184 biljoen coins zelf weten te minen.


Hoe gebruik je bytecoin?

Om BCN te versturen moet je de volgende stappen ondernemen:

  1. Installeer een BCN wallet. De meest recente en veiligste wallets kun je vinden op de officiële website van Bytecoin.
  2. Zoek naar het juiste ontvangstadres van de persoon aan wie je geld wilt versturen.
  3. Verstuur het aantal BCN dat je wilt versturen. Na verficitatie binnen het blockchain-netwerk, komen de coins aan.

Is het een scam?

Of het een grote oplichterij is, doen wij geen directe uitspraken over. Wij geven enkel de meningen weer van mensen die dat wel vinden. De volgende meningen worden aangedragen:

  1. De munt is volledig in handen van de maker. Pre-mine is toegepast. Bron
  2. Er is gebruik gemaakt van een bug (fout) in het netwerk, waardoor er meer BCN bijgemaakt kon worden. Bron
  3. Er is een relatie met de website Cointelegraph. Bron

Bytecoin kopen

In Nederland kun je niet direct met iDEAl deze cryptocurrency kopen. Je moet daar eerst Bitcoin voor kopen. En deze kan je weer omwisselen bij een exchange. Bitcoin kopen kan bij een van de volgende aanbieders:

[td_block_15 custom_title=”Laatste nieuws” category_id=”2″]

Nieuw met cryptocurrency?

Bitcoin kopen iDEAL?

Je kunt via Litebit direct Bitcoin kopen met iDEAL. Dit werkt gewoon via je normale bank. Erg handig voor beginners of voor mensen die snel willen kopen. Je hebt geen wallet nodig, omdat Litebit deze voor jou aanmaakt. Je kunt daarna jouw Bitcoin versturen naar andere mensen of naar een exchange om te verhandelen naar BCN.

BCN Koers

[currencygraph currency1=”bcn” currency2=”eur”]

[currencyprice currency1=”bcn” currency2=”eur” feature=”prices”]

Betaal géén handelskosten bij Bitvavo

Bitvavo heeft een onwijs gave actie voor nieuwe klanten. Bij de aankoop van de eerste 1000 euro aan cryptocurrencies, betaal je geen handelskosten. Dit is een unieke actie van dit bedrijf. Zij zijn hiermee wederom de goedkoopste crypto exchange van Nederland!

Maak snel een account aan