Blackcoin (BLK) koers en informatie op BitcoinsAltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Blackcoin (BLK)

Blackcoin is een digitale cryptovaluta. Het maakt gebruik van het Proof of Stake (PoS) algoritme. Het claimt de originele Proof of Stake coin te zijn. Ze zijn, naar eigen zeggen, de eerste coin die voor 100% dit algoritme gebruikt. De afkorting is BLK. Deze zie je bijvoorbeeld als je wilt gaan handelen met de munt of de BLK coin wilt kopen. Daarnaast is er geen premine toegepast. De ontwikkelaars van de munt hebben dus niet zelf een groot deel van de coins al in handen bij de start. Dit zie je bij veel andere munten wel terug.

Wat is Blackcoin?

Blackcoin is een cryptocurrency die ontwikkeld is in 2014. Blackcoin is de grondlegger van het Proof of Stake principe, iets dat je veel vaker terug ziet komen bij cryptocurrency. Ook was deze munt de eerste munt die werkende smart contacts had. Kortom, een munt met potentie en een munt met een sterk fundament.
Blackcoin is een cryptocurrency met een fundamentele basis op het gebied van Blockchain technologie. Het doel was om een munt te maken die technologie van diverse munten zou gebruiken en verbeteren, om zo dus beter te worden. Denk hierbij aan PoS. Dit zie je nu overal terug. Daarnaast staat deze munt bekend om hoge transactie snelheden en laat energiegebruik. De BLK coin staat ook bekend om de veiligheid en de decentralisatie. Alles is veilig, alles werkt en alles is goedkoop. Als je wilt investeren in een cryptovaluta, dan zijn dat belangrijke aspecten.

Blackcoin koers

De koers van Blackcoin ligt al een lange tijd rond de 2 eurocent. Hierdoor is het goedkoop om in te stappen. Hierdoor kun je dus tegen lage kosten al mooi mee investeren in dit project. De koers wordt bepaald door vraag en aanbod. De vraag naar dit project kan stijgen doordat de technologie die achter de munt zitten gebruikt kunnen worden door diverse andere partijen. Hierdoor kan de koers van de munt gaan stijgen.
Je kan de BLK coin staken, waardoor je dus onafhankelijk van de koers rendementen maakt in de vorm van meer coins. Kortom, de koers is nu laag en wordt beïnvloed door fundamentele redenen om de vraag te verhogen. Dit kan door de kracht van het project gebeuren.

Specificaties van Blackcoin (BLK)

Hieronder de algemene specificaties van deze munt:

 • Proof of Stake zonder coin age
 • reorganisation diepte: 500 blocks
 • Blocktijd: 64 seconden
 • Difficutly retarget: na elke block
 • PoS beloning 1.5BLK
 • Minimale transactiekosten: 0.0001 BLK
 • Fees worden betaald aan miners
 • Bevestigingen nodig: 10
 • Minimale bevestigingen om te staken: 500
 • P2P port: 15714
 • RPC port: 15715

Belangrijke punten van deze cryptovaluta

Blackcoin is net zoals veel andere munten een valuta. Je kan er dus mee betalen. Het blinkt uit door het 100% Proof of Stake te zijn. Hierdoor is het een stuk eco-vriendelijker dan het energie slurpende Proof of Work algoritme van bijvoorbeeld Bitcoin. Het heeft verder een 100% transparant grootboek (blockchain) en het is niet in handen van een bank of overheid. Ook is het volledig open-source, heeft het snelle transactietijden en is het volledig anoniem.

Waarom je in Blackcoin wilt investeren

BLK coin is niet voorzien van addertjes onder het gras. Het is een coin die door de community wordt gemaakt. ER is geen ICO geweest. Alles is transparant. Hierdoor is er veel vertrouwen in deze munt en is het een goede munt om in te investeren. Bovendien werken de technologieën en zijn er bewezen resultaten van de projecten die met Blackcoin werken.

Blackcoin wallet

Beleggen in Blackcoin? Dan heb je een wallet nodig. Een wallet zorgt ervoor dat je je coins kunt opslaan. Een wallet zorgt ervoor dat alles veilig staat en dat je van stacking gebruikt kunt gaan maken. Er is een wallet ontworpen voor Blackcoin die je gratis kunt instellen. Zo staan jouw BLK coins altijd veilig. Bovendien zorgt de wallet er ook nog eens voor dat je de coins eenvoudig kunt gaan verhandelen als je dat zou willen.

BLK coin kopen met iDEAL

Je kan de de BLK coin direct kopen met iDEAL. Dit kan bij onze partner Binance. Je hoeft op deze manier niet per se zelf een Blackcoin wallet aan te maken. Je kan bij exchanges vaak kiezen om voor deze cryptovaluta een wallet te gebruiken. Ook kun je de coin kopen op een andere exchanges. Soms moet je wel eerst beschikken over Bitcoin of een munt zoals Litecoin.