Bitcoin Gold

Bitcoin gold is een fork van de Bitcoin blockchain. Vanaf block 491407, zijn Bitcoin Gold miners blocks gaan maken met het nieuwe proof of work (POW) algoritme. De originele Bitcoin blockchain is gewoon doorgegaan en is onaangetast gebleven, maar een nieuwe splitsing van de blockchain is gemaakt. Deze munt wordt afgekort als BTG. Het heeft dezelfde blockchain-geschiedenis als BTC tot aan de fork. Daarna is het volledig afgesplitst. Er is dus een nieuwe cryptovaluta geboren op deze manier.


Het doel van Bitcoin Gold

Het hoofddoel van deze cryptovaluta is om Bitcoin minen weer decentraal te maken. De visie van Satoshi Nakamoto was dat elke CPU gelijk stond aan één stem binnen het netwerk. In realiteit wordt de miningkracht gedomineerd door een kleine groep mensen en bedrijven. Door het Proof-of-Work algoritme te veranderen van SHA256 naar Equihash, is alle gespecialiseerde mining-uitrusting overbodig. Bitcoin gold geeft dus iedereen een gelijke kans om te minen. Zo proberen zij de originele visie van Satoshi op te volgen.

Bitcoin Gold BTGBTG kopen?

Je kan deze cryptovaluta op meerdere manieren kopen. Helaas is het niet mogelijk om Bitcoin Gold direct met iDEAL te kopen. Je moet eerst Bitcoin Ethereum of Litecoin kopen en deze opsturen naar een aangesloten exchange.. Daar verhandel je naar Bitcoin Gold (BTG) toe. Je kan bij de onderstaande aanbieders goed BTC, LTC en ETH kopen. Voor een volledig overzicht van alle exchanges bekijk je de tabel via deze link.

Koers BTG

Bekijk hieronder de actuele koers van Bitcoin Gold. Deze zie je in Euro, USD en BTC weergeven. Ook zie je de huidige ranking en het actuele handelsvolume van de afgelopen 24 uur.

Koers BTG in euro

De huidige koers in euro.

BTG koers in Amerikaanse dollar

Koers in Bitcoin

De huidige koers in BTC is als volgt:

Handige links

Hieronder een overzicht van handige links naar onder andere de block explorer, officiële website en overige informatie.

Betaal géén handelskosten bij Bitvavo

Bitvavo heeft een onwijs gave actie voor nieuwe klanten. Bij de aankoop van de eerste 1000 euro aan cryptocurrencies, betaal je geen handelskosten. Dit is een unieke actie van dit bedrijf. Zij zijn hiermee wederom de goedkoopste crypto exchange van Nederland!

Maak snel een account aan