Bitcoin Gold - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Bitcoin Gold

Bitcoin gold is een fork van de Bitcoin blockchain. Vanaf block 491407, zijn Bitcoin Gold miners blocks gaan maken met het nieuwe proof of work (POW) algoritme. De originele Bitcoin blockchain is gewoon doorgegaan en is onaangetast gebleven, maar een nieuwe splitsing van de blockchain is gemaakt. Deze munt wordt afgekort als BTG. Het heeft dezelfde blockchain-geschiedenis als BTC tot aan de fork. Daarna is het volledig afgesplitst. Er is dus een nieuwe cryptovaluta geboren op deze manier.

Het doel van Bitcoin Gold

Het hoofddoel van deze cryptovaluta is om Bitcoin minen weer decentraal te maken. De visie van Satoshi Nakamoto was dat elke CPU gelijk stond aan één stem binnen het netwerk. In realiteit wordt de miningkracht gedomineerd door een kleine groep mensen en bedrijven. Door het Proof-of-Work algoritme te veranderen van SHA256 naar Equihash, is alle gespecialiseerde mining-uitrusting overbodig. Bitcoin gold geeft dus iedereen een gelijke kans om te minen. Zo proberen zij de originele visie van Satoshi op te volgen.

Bitcoin Gold BTGBTG kopen?

Je kan deze cryptovaluta op meerdere manieren kopen. Helaas is het niet mogelijk om Bitcoin Gold direct met iDEAL te kopen. Je moet eerst Bitcoin Ethereum of Litecoin kopen en deze opsturen naar een aangesloten exchange.. Daar verhandel je naar Bitcoin Gold (BTG) toe. Je kan bij de onderstaande aanbieders goed BTC, LTC en ETH kopen. Voor een volledig overzicht van alle exchanges bekijk je de tabel via deze link.

Bitcoin en honderden altcoins kopen, verkopen, bewaren en traden kan veilig en snel bij Binance. Met aantrekkelijke bonussen en acties. Stort eenvoudig met iDEAL, bankrekening (SEPA) of creditcard.

Handige links

Hieronder een overzicht van handige links naar onder andere de block explorer, officiële website en overige informatie.