Bitcoin Cash

Wat is Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash is een cryptocurrency die het mogelijk maakt om van persoon naar persoon electronisch geld te sturen. Het is volledig decentraal. Dat wil zeggen: er komt geen bank, overheid of derde partij aan te pas. Het is tevens een “fork” van Bitcoin, waar de Bitcoin community erg over verdeeld is. Op handel websites kun je deze altcoin terugvinden onder de naam BCH. Het verschilt op sommige punten van Bitcoin, maar voor de beginner lijkt dat niet veel. Het grootste verschil: de prijs.

Klik hier om direct Bitcoin Cash met iDEAL te kopen!

Was deze fork van BTC een verrassing?

Veel mensen hadden niet verwacht dat deze fork zou plaatsvinden. Er zijn in de Bitcoin community grofweg twee kampen. Het ene kamp is pro-Bitcoin en wil het zo dicht mogelijk bij het originele idee van de maker blijven. Het andere kamp voorziet problemen met onder andere de hoeveelheid transacties die het netwerk van BTC aankan. Dat de tegenstanders toch besloten hebben om een fork te doen, was voor velen een verrassing.


Waarom was de fork nodig?

Volgens Bitcoin Cash zelf was het nodig, omdat de huidige code van Bitcoin een maximum limiet heeft van 1 MB data per block. Dit zijn ongeveer 3 transacties per seconde. Dit zou makkelijk kunnen worden opgelost, maar de gehele community kon het hier – na jaren praten – niet over eens worden.

Wat zijn de eigenschappen van Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash heeft drie grote nieuwe eigenschappen vergeleken met BTC zelf.

  • Een grotere block size. Een block kan nu 8 MB data aan. Dit is 8 keer groter dan Bitcoin.
  • Biedt extra bescherming tegen het volledig uitvegen van data
  • Het biedt een manier om de moeilijkheidsgraad sneller te veranderen als het nodig is

Waar kan je Bitcoin Cash kopen?

Je kan deze crypto bij vrijwel alle grotere exchanges kopen. Als je hierin wilt investeren, dan kun je er voor kiezen om eerst Bitcoin te kopen en via een exchange om te zetten naar BCH. Ook kun je direct Bitcoin Cash kopen via bijvoorbeeld Litebit. Hieronder staan een aantal websites waar je BCH of BTC kunt kopen

Actie: Bij de aanbieder Bitvavo betaal je nu tijdelijk géén handelskosten over de eerste 1000 euro. Hierdoor is Bitvavo écht de goedkoopste exchange van Nederland. Storten kan met iDEAL! 

Crypto kopen

Ga naar Bitvavo en maak een gratis account

BCH kopen met een creditcard

Via Changelly kun je met een creditcard BCH kopen. De administratiekosten liggen lager dan bij anderen. Ook hanteren zij een zeer gunstige wisselkoers. Je kunt er ook andere honderden andere altcoins omruilen naar Bitcoin Cash of naar andere cryptocurrency. Klik op de button hieronder om naar de mogelijkheden te kijken.

Changelly

[td_block_15 custom_title=”Laatste nieuws” category_id=”2″]

Nieuw met cryptocurrency?

BCH in omloop: 16,703,200 BCH 
Maximale aantal:
21,000,000 BCH
Type: coin, mijnen mogelijk

Bitcoin kopen iDEAL?

Je kunt via Litebit direct Bitcoin Cash (BCH) kopen met iDEAL. Dit werkt gewoon via je normale bank. Erg handig voor beginners of voor mensen die snel BCH willen kopen. Je hebt geen wallet nodig, omdat Litebit deze voor jou aanmaakt. Je kunt daarna jouw Bitcoin Cash versturen naar andere mensen of naar een exchange.

BCH Koers

Betaal géén handelskosten bij Bitvavo

Bitvavo heeft een onwijs gave actie voor nieuwe klanten. Bij de aankoop van de eerste 1000 euro aan cryptocurrencies, betaal je geen handelskosten. Dit is een unieke actie van dit bedrijf. Zij zijn hiermee wederom de goedkoopste crypto exchange van Nederland!

Bitvavo crypto kopen

Maak snel een gratis account aan