Bitcoin Cash - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Bitcoin Cash

Bitcoin Cash is een cryptocurrency die het mogelijk maakt om van persoon naar persoon electronisch geld te sturen. Het is volledig decentraal. Dat wil zeggen: er komt geen bank, overheid of derde partij aan te pas. Het is tevens een “fork” van Bitcoin, waar de Bitcoin community erg over verdeeld is. Op handel websites kun je deze altcoin terugvinden onder de naam BCH. Het verschilt op sommige punten van Bitcoin, maar voor de beginner lijkt dat niet veel. Het grootste verschil: de prijs.

Klik hier om direct Bitcoin Cash met iDEAL te kopen!

Was deze fork van BTC een verrassing?

Veel mensen hadden niet verwacht dat deze fork zou plaatsvinden. Er zijn in de Bitcoin community grofweg twee kampen. Het ene kamp is pro-Bitcoin en wil het zo dicht mogelijk bij het originele idee van de maker blijven. Het andere kamp voorziet problemen met onder andere de hoeveelheid transacties die het netwerk van BTC aankan. Dat de tegenstanders toch besloten hebben om een fork te doen, was voor velen een verrassing.

Waarom was de fork nodig?

Volgens Bitcoin Cash zelf was het nodig, omdat de huidige code van Bitcoin een maximum limiet heeft van 1 MB data per block. Dit zijn ongeveer 3 transacties per seconde. Dit zou makkelijk kunnen worden opgelost, maar de gehele community kon het hier – na jaren praten – niet over eens worden.

Wat zijn de eigenschappen van Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash heeft drie grote nieuwe eigenschappen vergeleken met BTC zelf.

  • Een grotere block size. Een block kan nu 8 MB data aan. Dit is 8 keer groter dan Bitcoin.
  • Biedt extra bescherming tegen het volledig uitvegen van data
  • Het biedt een manier om de moeilijkheidsgraad sneller te veranderen als het nodig is

Waar kan je Bitcoin Cash kopen?

Je kan deze crypto bij vrijwel alle grotere exchanges kopen. Als je hierin wilt investeren, dan kun je er voor kiezen om eerst Bitcoin te kopen en via een exchange om te zetten naar BCH. Ook kun je direct Bitcoin Cash kopen via bijvoorbeeld Litebit. De onderstaande widget geeft je het goedkoopste tarief voor BCH kopen iDEAL (BCH-EUR markt).

BCH Koers

Hieronder zie je de live Bitcoin Cash koers.