Augur

Wat is Augur (REP)?

Augur is een gedecentraliseerd voorspellings-platform. Dit platform kan voorspellingen doen over de uitkomsten van een bepaald iets. Zij doen dit door middel van het “wisdom of the crowd –principe”. Ook wel de wijsheid van de massa genoemd in het Nederlands. Hiermee wordt de informatie die verkregen is van een grote groep omgezet in de meest logische uitkomst. Correcte voorspellingen krijgen een beloning binnen het netwerk. Foute voorspellingen een ‘straf’.

Wat is het doel van Augur?

Het bovenstaande klink wellicht wat lastig. Wij begrijpen dit wel. Het is misschien lastig om voor te stellen hoe dit werkt. Augur heeft als hoofddoel revolutionair te zijn binnen de huidige voorspel-markt. Zij willen de manier waarop mensen waarheid ontvangen en verifiëren veranderen. Voorspellingen van grote groepen zijn gemiddeld gezien een stuk betrouwbaar dan die van een kleine groep.

Eerste grote decentrale applicatie

Augur is de eerste grote Dapp dat gebruik maakt van Ethereum. Ze maken gebruik van het proof-of-concept algoritme. Dankzij decentralisatie kunnen bedrijven, overheden en andere instanties de gegevens niet censureren. Hierdoor zijn de gegevens eerlijk en niet door anderen gemanipuleerd. Tijdens de ICO (crowdsale) hebben zij op de eerste dag meer dan 100.000 ether en 2000 BTC opgehaald.


Wat is REP?

REP is de verhandelbare token en is een afkorting van Reputation (reputatie). Totaal komen er 11 mijoen REP op de markt. Je kunt dit op meerdere manieren verdienen. Deze opties staan allemaal beschreven op de officiële website van Augur. Dit zijn onder andere:

  • Juiste voorspellingen indienen
  • Betrouwbare rapporten publiceren
  • Voorspellingen bevestigen

Zie ook onderstaande infographic van Augur (Engels)

Augur REPWijsheid van de massa

Wijsheid van de masse is het idee dat de massa (grote groep) meer informatie en kennis heeft dan één persoon of een kleine groep. Dit werd al in 2004 beschreven in het boek The Wisdom of Crowds door Jame Surowiecki. Een bekend voorbeeld: Op een grote show in 1906 kon men het gewicht van een os (dier) raden. Ongeveer 800 mensen vulden een schatting in. Het gemiddelde gewicht van al deze stemmen kwam erg in de buurt van het werkelijke gewicht. Een voorspelling van 1 persoon zat er vaak naast. De massa voorspelde het gemiddeld dus beter dan een enkele persoon. Augur (REP) borduurt voort op deze theorie.

Augur (REP) kopen

Je kan Augur (REP) direct kopen met iDEAL via Litebit. Ook is het mogelijk om eerst Bitcoin kopen en deze om te zetten naar REP op een exchange. Bij de onderstaande aanbieders kun je hiervoor goed terecht.

Actie: Bij de aanbieder Bitvavo betaal je nu tijdelijk géén handelskosten over de eerste 1000 euro. Hierdoor is Bitvavo écht de goedkoopste exchange van Nederland. Storten kan met iDEAL! 

Crypto kopen

Ga naar Bitvavo en maak een gratis account

[td_block_15 custom_title=”Laatste nieuws” category_id=”2″]

Nieuw met cryptocurrency?

Augur kopen iDEAL?

Je kunt via Litebit direct Augur kopen met iDEAL. Dit werkt gewoon via je normale bank. Erg handig voor beginners of voor mensen die snel REP willen kopen. Je hebt geen wallet nodig, omdat Litebit deze voor jou aanmaakt. Je kunt daarna jouw crypto versturen naar andere mensen of naar een exchange.

REP Koers

Betaal géén handelskosten bij Bitvavo

Bitvavo heeft een onwijs gave actie voor nieuwe klanten. Bij de aankoop van de eerste 1000 euro aan cryptocurrencies, betaal je geen handelskosten. Dit is een unieke actie van dit bedrijf. Zij zijn hiermee wederom de goedkoopste crypto exchange van Nederland!

Bitvavo crypto kopen

Maak snel een gratis account aan