Crypto-scam in Oeganda sluit deuren en steelt geld van leden en personeel - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Crypto-scam in Oeganda sluit deuren en steelt geld van leden en personeel

Piramidespel

Eigenaren van een cryptocurrency-piramidesysteem in Oeganda zijn gevlucht na het bedriegen van tientallen slachtoffers die hierin hebben geïnvesteerd en eraan hebben gewerkt. Dunamiscoins Resources Limited opende vorige maand in Masaka en begon individuele personen uit te nodigen om deel te nemen aan zijn “digitale valutanetwerk”, meldt de onafhankelijke Oegandese krant Daily Monitor op 5 december. naar kantoor komen om het leeg te vinden.

Dunamiscoins eiste dat werknemers geld moesten inleggen om aan het werk te gaan

Een zakenman die naast de gesloten kantoren van Dunamiscoins werkte, zei naar verluidt dat Dunamiscoins mensen overtuigde om zich bij zijn bedrijf aan te sluiten door 40% rendement op geldbeleggingen te beloven. Volgens de getuige werkte het bedrijf blijkbaar samen met geldovermakingsbedrijven in de stad om nieuwe mensen voor de regeling te werven.

Bovendien zou Dunamiscoins elke aanvrager hebben gevraagd om 20.000 Oegandese shilling ($ 5) te betalen om zich bij het bedrijf te registreren. Volgens een voormalige Dunamiscoins-verkoper beloofde het bedrijf een hoog rendement op investeringen, maar fleecerde het zijn werknemers ook met het geld dat werd betaald voor de registratie.

Geen contact met het bedrijf

Daily Monitor probeerde in contact te komen met Dunamiscoins, maar geen van de telefoonnummers die door de publicatie werden verkregen, waren de rapporten. Cointelegraph heeft contact opgenomen met een e-mailadres dat op de website van Dunamiscoins wordt vermeld om een ​​bericht te ontvangen dat het vermelde adres niet is gevonden.

Het rapport volgt op een recente aankondiging van de plaatsvervangend gouverneur van de Bank of Uganda dat online cryptocurrency-bedrijven tot op heden niet zijn gereguleerd in het land. In juni 2019 heeft de ambtenaar het publiek gewaarschuwd voor de beperkte bescherming die hen wordt geboden wanneer ze beleggen in niet-gereguleerde cryptocurrencies, en ook een aantal risico’s uiteengezet in verband met cryptohandel en -adoptie.