Crypto ranking van China (maart 2019) - Bitcoinsaltcoins.nl %
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Crypto ranking van China (maart 2019)

China

China heeft voor de elfde keer een rapport vrijgegeven met hun crypto rankings. Dit rapport wordt door de overheid gesponsord en bevat meerdere grote cryptocurrencies. Deze lijsten worden samengesteld door een door de overheid gesponsord bedrijf. Zij nemen alle belangrijke cryptocurrencies en rangschikken deze aan de hand van meerdere criteria, zoals technologie en activiteit van de afgelopen tijd.

De top 3 van de China Ranking

Op nummer één staat EOS, net als bij de voorgaande edities. Dit project draait volledig om het maken en delen van decentrale applicaties. Op twee staat Tron, een platform met een Chinees tintje. Op drie vinden we Ethereum. Bitcoin staat buiten de top 10 op plek 15. De grootste verschuiving is de wisseling van plek tussen Ethereum en Tron.

De CCID lijsten

De lijsten van China’s Center for Information and Industry Development (CCID) warden voor het eerst geïntroduceerd in mei 2018. Tijdens de elfde editie staat EOS vertrouwd bovenaan. Dit is al zo sinds juni 2018. EOS is overigens wel een controversieel platform, omdat het nog niet helemaal af is en het niet altijd werkt zoals het zou moeten. Het CCID heeft wel nog steeds veel vertrouwen in dit project.

De volledige lijst bekijken

In de onderstaande afbeelding zie je de volledige top crypto volgens het CCID in China. Het blijft toch erg vreemd om te zien dat Bitcoin ver buiten de top 10 valt. Tijdens de tiende editie stond BTC op plek 13. Nu is de belangrijkste cryptovaluta nog verder gezakt naar nummer 15. Wat hier precies de reden voor is, wordt niet heel erg duidelijk gemaakt. Dat het CCID voorkeuren geeft aan andere crypto, is wel duidelijk geworden.

China crypto ranking
Bron: http://www.ccidnet.com/2019/0322/10463928.shtml