Crypto mining en cryptovaluta in Japan - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Crypto mining en cryptovaluta in Japan

Japan is steeds meer aanwezig in de cryptowereld. Het zet zich de afgelopen tijd echt neer als cryptocurrency hub. Wij vinden dit een belangrijke ontwikkeling, nadat China redelijk irrelevant op dit gebied aan het worden is. Het lijkt er nu zelfs op dat niet alleen crypto-exchanges een hype zijn in het land, maar dat ook minen en altcoins steeds aantrekkelijker aan het worden zijn Japan.

Bitcoin mining in Japan

Net zoals veel andere landen waar het minen van cryptovaluta populair is, heeft Japan een aantal regio’s waar elektriciteit erg goedkoop is. Natuurlijk kan dit snel veranderen als aanbieders van elektriciteit hier een stokje voor steken. Dit hebben wij vaak zien gebeuren in gebieden waar het minen van cryptocurrency plots populair is.


Op het moment is dat nog niet het geval. Er zijn in Japan een aantal regio’s die belangrijk zijn op het gebied van Bitcoin mining. Fukiu is een van de meest interessante lokaties. Het ligt aan de westkust van Japan. Hier is recent een groot Bitcoin mining bedrijf gevestigd met meer dan 500 ASIC units en GPU mining boards.

Alt Design

Het bedrijf heeft Alt Design en is bijna een volledig jaar actief in deze regio. Dit komt omdat elektriciteit in Fukui erg goedkoop is en het er gemakkelijk is om een bedrijf te starten. De initiële investering van Alt Design is al bijna volledig terugverdient dankzij het minen van Bitcoin en andere digitale valuta. De focus van het bedrijf ligt echter op het minen van Ethereum en Bitcoin. In de toekomst willen zij ook andere munten hier aan toevoegen.

Alt Design creëert banen

Dit “mining-bedrijf” heeft een aantal nieuwe banen in de regio gecreëerd. Dit wordt als positief gezien, omdat in Fukui niet veel bedrijven vestigen. Deze mensen betalen zij uit de opbrengst van het minen. Naar schatting komt er elke maand ongeveer 200 Ether binnen. Alt Design kan zelfs nog verder uitbreiden als het nodig is. Een nieuwe deal met de lokale elektriciteitsaanbieder zorgt er voor dat ze tot 2000 kW aan elektriciteit mogen gebruiken.


Er komen nog meer bedrijven

Op het moment is Alt Design een van de weinige bedrijven die op grote schaal actief is in Japan. Er wordt verwacht dat Fukui en andere interessante regio’s in het land veel cryptocurrency bedrijven aan gaat trekken in de toekomst. Hierdoor zal Japan nog belangrijker worden op het gebied van cryptocurrencies.

Conclusie

Japan krijgt een steeds sterkere positie in de cryptowereld. Het heeft Bitcoin erkend als digitale valuta en betaalmethode. Ook hanteert de overheid een milde houding tegenover regelgeving omtrent cryptovaluta. Veel bedrijven die actief zijn in de cryptowereld  tonen interesse in het vestigen in Japan. Hierdoor lijkt de toekomst voor Japan op het gebied van cryptovaluta zonnig. Of dit ook ten goede komt aan de industrie in het geheel is weer een heel ander verhaal..