Crypto heeft meer regels nodig – Exchange Gemini - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Crypto heeft meer regels nodig – Exchange Gemini

De Gemini exchange, die in 2014 werd opgericht door de Winklevoss-tweeling, heeft een advertentiecampagne gelanceerd in New York. Op diverse aanplakbiljetten staat de slogan ”Crypto needs rules”. Deze zijn onder andere te vinden in meerdere bushokjes verspreid over de stad in de Verenigde Staten.

Aanplakbiljetten op taxi’s en in de metro van New York City bevatten de slogan Crypto needs rules en suggereren tegelijkertijd dat de crypto exchange Gemini voorloopt op het invoeren van deze regels. Andere slogans die worden gebruikt op de posters zijn: “Money has a future” en “Crypto without chaos”.

Marketingcampagne volgens Chris Roan

Chris Roan is hoofd marketing bij de crypto exchange Gemini. Hij heeft in een interview met Wall Street Journal het volgende gezegd over deze campagne: (vrij vertaald in het Nederlands

“Wij geloven dat beleggers die in crypto investeren precies dezelfde bescherming verdienen als beleggers in meer traditionele markten. Zij verdienen dezelfde normen, praktijken, voorschriften en compliance-protocollen.”

Kritiek op de campagne

Veel mensen hebben kritiek geuit op de advertenties en menen dat het invoeren van de anti-witwaswetgeving (AML), Know Your Customer (KYC) en andere beveiligingsmaatregelingen in strijd is met de grondbeginselen van cryptocurrencies.

Blockchainplatform Kryptic Nation meldde dat de regelgeving die de Winkelvoss-tweeling wil, van dezelfde personen en kartelleiders is die de gemiddelde man al jarenlang hebben genaaid. Dat maakt het team achter het platform Kryptic Nation verdrietig.


Toepassen van regelgeving in de crypto-wereld

Neha Narula, de CEO van het Digital Currency Initiative bij het MIT Media Lab, vertelde Wall Street Journal dat regelgeving nog niet consequent wordt toegepast in de hele crypto-wereld. Ze zei: “Er is een groot probleem met marktintegriteit, consumentenbescherming en we moeten absoluut zeker weten dat de regels worden gehandhaafd waar ze van toepassing zijn”. Narula voegde hieraan toe dat, hoewel regelgeving vaak inconsistent is, overregulering innovatie zou kunnen onderdrukken als naleving te duur zou worden voor bedrijven die de ruimte proberen binnen te komen.

Token Taxonomy Act

In een poging om ervoor te zorgen dat de crypto-wereld niet te lijden heeft onder een te strikt kader, hebben Amerikaanse wetgevers een wetvoorstel ingediend. Zij hebben het Token Taxonomy Act ingediend bij het Huis van Afgevaardigden. De act zou tokens uitsluiten als activa en een nieuwe definitie geven voor crypto-activa.