Crypto-handel vanaf 1 juni weer legaal in Hong Kong - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Crypto-handel vanaf 1 juni weer legaal in Hong Kong

Hong Kong Crypto

Goed nieuws voor alle inwoners van Hong Kong. Vanaf 1 juni dit jaar is het weer mogelijk om in crypto te handelen. Niet alleen voor de lokale bewoners, maar voor heel China. China heeft nooit onder stoelen of banken gestoken tegen cryptohandel te zijn. Daar lijkt nu verandering in te komen.

Crypto-hotspot van Azië

Het doel van Hong Kong? Dé crypto-hotspot van Azië worden. De Chinese overheid heeft Hong Kong tot een speciale zone benoemd en kon daarmee de wetgeving zo buigen dat het de crypto-handel met open armen ontvangt. China is altijd tegen crypto geweest, mede doordat het decentraal is. Daar is de overheid op zijn zachtst gezegd geen fan van.

Cryptohub

Hong Kong wordt een cryptohub, zeker als het aan Minister van Financiën Paul Chan ligt. Het wordt wel een cryptohub dat past binnen een fundering van regels. Stap één is dat het vooral voor bedrijven een stuk toegankelijker wordt om in crypto te handelen. Veel opties zijn er nog niet voor de individuele burger. Wellicht in de toekomst. Vergelijkbaar met een land als Nederland zal het nooit worden. Nederland is een van de meest vooruitstrevende landen als het gaat om crypto en cryptohandel.

Stijging van de koers

De afgelopen twee dagen was er weer een stijging te zien in de koers. Het ziet ernaar uit dat het nieuws uit Hong Kong de markt direct goed heeft gedaan. Gaat het dan echt weer de goede kant op met de cryptomarkt? Wij hopen van wel.

Meer crypto nieuws lezen? Ga dan naar onze nieuwspagina.