Bitcoinsaltcoins.nl | Betrouwbare exchanges voor jou op een rijtje ✔
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance
crypto exchange

Bitvavo


Bitvavo is een zeer populaire en snelgroeiende crypto exchange uit Amsterdam. Het werd opgericht in 2018 en kent een ruim aanbod van meer dan 150 cryptocurrencies. Het komt geregeld voor dat er nieuwe digitale valuta worden toegevoegd, waardoor het aanbod up-to-date blijft. Handelen via Bitvavo wordt je door een minimalistische interface erg gemakkelijk gemaakt. Voor handelaren die op zoek zijn naar een complexe interface biedt Bitvavo een geavanceerde handelsomgeving. Het platform van deze exchange is zowel via de computer als via de telefoon te gebruiken. De app van Bitvavo is gemakkelijk in het gebruik en werkt zeer soepel. Betalen kan onder meer met iDEAL.


Litebit


Litebit is een crypto exchange die in 2013 in Rotterdam werd opgericht. Het platform wordt gepresenteerd als geschikt voor zowel de crypto-curious als de crypto-experienced. Dat wil zeggen dat het platform voor iedere doelgroep even toereikend zal zijn, los van hoeveel ervaring je hebt. Het aanbod van Litebit is overzichtelijk en bestaat uit zo'n zestig cryptocurrencies. Dit zal voor de meeste handelaren meer dan voldoende zijn. De interface van zowel het internetplatform als de app is gemakkelijk te begrijpen en laat zich kenmerken door een minimalistische stijl. Ook deze crypto exchange ondersteunt betalingen met – onder meer – iDEAL.


Anycoin Direct


De crypto exchange Anycoin Direct werd opgericht in 2014 in Veghel. Deze exchange biedt een overzichtelijk aanbod van bijna dertig cryptocurrencies en richt zich op de gehele Europese markt. Bij Anycoin Direct draait veel om gebruiksgemak en dat merk je goed wanneer je navigeert door de prettig te gebruiken interface. Hoewel deze crypto exchange niet beschikt over een mobiele app werkt het internetplatform ook goed op browsers van mobiele apparaten. Prettig is het feit dat betalingen met onder meer iDEAL worden ondersteund. Zo kun je betalen zoals je dat in Nederland gewend bent.


Welke exchange moet ik kiezen?


Zoals hierboven is gebleken, bestaan er alleen in ons kikkerlandje al meerdere crypto exchanges die prima te vertrouwen zijn. Je kunt je voorstellen dat er wereldwijd bijna ontelbaar veel crypto exchanges bestaan. Hoewel het prettig is om veel keuze te hebben, kun je het ook ervaren als een nadeel. Want voor welke partij moet je kiezen? Het juiste antwoord is dat dat volledig aan jou is. Wel is er een aantal aandachtspunten dat je in acht kunt nemen. Probeer er bijvoorbeeld achter te komen of een exchange een goede reputatie heeft en dus betrouwbaar is. Daarnaast is het belangrijk om eens te kijken naar de tarieven voor transacties. Het is immers zonde om te veel te betalen bij elke transactie die je doet. Probeer ook eens te kijken naar de betaalmogelijkheden en naar de klantenservice. Staan alle lampen op groen, dan kun je met een gerust hart beginnen met handelen bij deze exchange. Bevalt het uiteindelijk tóch niet, dan kun je altijd de overstap naar een andere crypto exchange overwegen. In principe zit je meestal nergens aan vast.