Crypto-eenheid ter bestrijding voor criminaliteit - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Crypto-eenheid ter bestrijding voor criminaliteit

Crypto eenheid ter bestrijding voor criminaliteit

Om crypto-criminaliteit op te sporen heeft het National Crime Agency in het Verenigd Koninkrijk besloten om een crypto-eenheid op te zetten. Op dit moment worden er nieuwe leden geworven voor deze eenheid. Er vindt namelijk opmerkelijk veel oplichting plaats binnen de wereld van crypto.

Functie onderzoeker cryptocurrency

Op dit moment wordt er gezocht naar geschikte mensen voor de crypto-eenheid. De eenheid bestaat dus nog niet. De functie van onderzoeker cryptocurrency staat nog open.

Het Financial New London meldt dat ze allereerst met een team van vijf professionele personen willen starten. Ze moeten allemaal ervaring hebben in het forensisch onderzoek doen naar alles wat met blockchain te maken heeft. Andere functie-eisen zijn dat ze strategisch en tactisch advies kunnen geven bij strafrechtelijke onderzoeken naar misdrijven in crypto.

Flinke stijging met crypto criminaliteit

In de periode van maart 2021 tot mei 2022 zijn er meer dan vierhonderd verschillende zaken geopend die te maken hadden met crypto-criminaliteit. Dit is een flinke stijging volgens Financial Conduct Authority (FCA). Zij zijn de hoogste financiële toezichthouder in het Verenigd Koninkrijk.

De FCA zegt dat de crypto-industrie in zijn geheel witwassen van geld makkelijker maakt. Crypto-platforms, zoals exchanges, worden volgens de financiële toezichthouder gebruikt voor criminele doeleinden. Het is dus logisch dat er in het Verenigd Koninkrijk een crypto eenheid wordt opgezet.

Naast de oplichtingspraktijken blijkt ook dat scams en andere vormen van malafide praktijken nog dagelijks voorkomen in de wereld van crypto. Vorig jaar kwamen er meer dan 118.000 nieuwe scam-projecten op de markt en werd er twee miljoen investeerders van hun geld beroofd.