Crypto crash van 16 januari 2018 - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Crypto crash van 16 januari 2018

Crypto crash januari 2018

Vandaag en een deel van gisteren begonnen de koersen van veel cryptovaluta een flinke daling in te zetten. In onze inbox en in meerdere reacties kregen wij de vraag hoe dit kan. En wat de precieze reden achter de crash van 15 en 16 januari precies is. Deze dag werd door drie mensen die met ons contact hebben opgezocht ook wel de ´rode dag’ genoemd. Bijna alle cryptocurrencies staan in het dieprood. Hieronder onze mening over deze crash. Ook proberen we de reden(en) te achterhalen.


Reden 1: Druk autoriteiten China en Zuid-Korea

Bitcoins en altcoins zijn tot 40% van de waarde kwijt. Aziatische landen hebben nog steeds een erg groot deel van de cryptomarkt in handen. Als er iets negatiefs in landen zoals China en Zuid-Korea aan de hand is, dan zien we vaak een daling in de koersen. Nu is men bang voor het ingrijpen van de Chinese autoriteiten. Ze willen het minder gemakkelijk maken om online cryptovaluta te kopen. Ook is er nu al even een verbod op ICO’s in China. Volgens het laatste nieuws gaan ook de Zuid-Koreaanse autoriteiten nieuwe regels opleggen. China is voor cryptocurrency een belangrijk land. Veel miners vestigen zich hier of hebben mining-installaties hier staan, omdat onder andere de stroom erg goedkoop is.

Reden 2: Lunar New Year in Oost-Azië

Deze reden komen we veelvuldig tegen op Facebook. Over een kleine drie weken vieren veel Aziatische landen het Lunar New Year. Men denkt dat veel investeerders hun cryptogeld hebben omgezet naar fiat geld. Zo kunnen ze cadeaus, vliegtickets en andere uitgeven bekostigen. Het kan vergeleken worden met kerstmis in westerse landen. Het is tevens de tijd dat enorm veel Aziaten zich verplaatsen. Het wordt ook wel een van de grootste tijdelijke migraties ter wereld genoemd. Zie ook dit artikel van Forbes.

Reden 3: Verwachtte effect van bonusgeld in Wall Street bleef uit

Op 15 januari krijgen mensen werkzaam in Wall Street traditioneel hun bonus over het vorige jaar. Deze bonussen zijn voor veel mensen zeker niet klein. Veel investeerders dachten dat een groot deel van dit geld weer geïnvesteerd zou worden in cryptocurrency. Dit is misschien voor een deel zo geweest, maar het heeft weinig tot geen effect gehad op de markt. Nu de verwachtte stijging er niet is geweest, verkopen mensen (uit paniek) weer hun munten.

Hoe kun je het beste reageren op deze crash?

Niemand weet hoe lang de crash zal duren en tot welk dieptepunt een bepaalde munt zal gaan dalen. Wel hebben we in het verleden vaker te maken gehad met een crash. Ons advies? Kopen. Dit is een zeer mooi instapmoment. Sommige coins zijn voor bodemprijzen op te pikken. Wij hebben ons portfolio in ieder geval weer flink aangevuld. Cryptocurrency kopen doen wij op het moment met iDEAL bij Binance. Bekijk alle aanbieders in de onderstaande tabel. Let op: sommige websites hebben een tijdelijke ledenstop. Bitvavo is nu nog wel beschikbaar.

Bitcoin en honderden altcoins kopen, verkopen, bewaren en traden kan veilig en snel bij Binance. Met aantrekkelijke bonussen en acties. Stort eenvoudig met iDEAL, bankrekening (SEPA) of creditcard.

Meer leesvoer over deze cryptocrash

Op de volgende websites lees je meer informatie over de rode dag / bloody day in cryptocurrency:

  • Reddit Bitcoin (link)
  • Uitleg video van CryptocurrencyTalk (link)
  • Informatie van Finanzen (link)
  • Wikipedia pagina over Lunar New Year (link)
  • Bericht over de crash van 15 en 16 januari van CoinTelegraph.com (link)