Criminelen beroven man uit Hoorn van crypto - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Criminelen beroven man uit Hoorn van crypto

criminelen beroven man uit Hoorn

Een man uit Hoorn is beroofd van twee ton aan cryptovaluta. De dag begon voor de Hoornaar net als andere dagen, maar het werd een nachtmerrie. De man werd op de vroege ochtend in oktober 2021 gegijzeld en beroofd. De crypto-criminelen gingen uiteindelijk met tweehonderdduizend euro aan crypto ervandoor.

Binnenkort doet de rechtbank uitspraak of de verdachte langer in voorarrest moet blijven. Wel wil de verdachte zijn deel van de crypto buit terugbetalen aan het slachtoffer.

Gewapende overval

De man was op weg naar zijn auto, toen er een vuurwapen tegen zijn hoofd werd gezet. De Hoornaar moest zijn autosleutels afgeven en hij werd geboeid. Vervolgens werd het slachtoffer meer dan een uur rondgereden door de criminelen. De man werd met de dood bedreigd, hij moest alle wachtwoorden geven, waaronder die van zijn crypto wallet. Hij werd uiteindelijk beroofd van tweehonderdduizend euro aan crypto.

Gijzeling, afpersing en beroving

In deze zaak zijn er meerdere mensen opgepakt en verdacht van gijzeling, afpersing en beroving. Eén van de verdachten is G.V. en volgens de politie heeft hij een volgauto bestuurd. De advocaat van G.V. zegt dat zijn cliënt niet medeplichtig of schuldig is aan de beroving van de man uit Hoorn.

De politie heeft genoeg aanwijzingen dat G.V. wel degelijk betrokken was bij de zaak. Op zijn telefoon zijn er berichten waarin staat: ‘crypto torri’ en ‘vroeg opstaan, we kunnen geld verdienen op een makkelijke manier’. De advocaat van G.V. heeft een verzoek gedaan om vrijlating, waaronder eventueel met elektronisch toezicht.

De raadsman zegt dat er niet genoeg bewijs aanwezig is. De verdachte zegt wel geprofiteerd te hebben van de crypto buit en wil dit bedrag terugbetalen. G.V. zegt dat hij in eerste instantie wel mee wilde doen met de overval maar op het laatste moment is afgehaakt en weer zijn bed is ingedoken.