Coronavirus-uitbraak vertraagt ​​China's digitale valuta-onderzoek - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Coronavirus-uitbraak vertraagt ​​China’s digitale valuta-onderzoek

China

China’s onderzoek naar de lancering van zijn eigen digitale valuta is naar verluidt vertraagd door de uitbraak van coronavirus, die volgens recente gegevens wereldwijd meer dan 81.000 mensen heeft besmet en het leven van 2.765 heeft geëist.

Overheid vertraagd onderzoek

Een anonieme bron dicht bij de zaak verklaard dat de uitbraak verschillende overheidsinstellingen heeft gedwongen om te vertragen. De bron werd als volgt geciteerd:

De uitbraak van coronavirus heeft geleid tot uitgestelde werkhervatting bij overheidsinstellingen, waaronder de People’s Bank of China (PBC). Beleidsmakers en onderzoekspersoneel betrokken bij het DCEP-project zijn geen uitzondering, die op het ontwikkelingsproces drukt.

In een reactie op de zaak merkte de CEO van een Shenzhen-blockchainbedrijf dat betrokken was bij de lancering van de digitale valuta, Shentu Qingchun, op dat de People’s Bank of China, de centrale bank van het land, naar verwachting een belangrijke aankondiging zou doen tijdens het eerste kwartaal van dit jaar.

Qingchun voegde eraan toe dat er nog maar een maand resteert en dat de kans dat de aankondiging op tijd kan worden gedaan klein is. De valuta, genaamd Digital Currency Electronic Payment (DCEP), wordt nog steeds ontwikkeld en ambtenaren bespreken scenario’s waarin deze als contant geld gebruikt kan worden.

Nog steeds kans dat China het op tijd lanceert

De bron merkte op dat de digitale valuta nog steeds op tijd zou kunnen worden gelanceerd omdat de centrale bank “overvloedig talent” heeft dat kan helpen bij het omgaan met de vertraging in onderzoek. Per Shentu, omdat de DCEP een digitale valuta is, zou het helpen om het hand-tot-hand contact tussen individuen te verminderen, wat de verspreiding van het coronavirus heeft helpen verspreiden. Als zodanig zouden beleidsmakers de DCEP meer aandacht kunnen geven.

De bron voegde eraan toe dat onderzoek naar de DCEP ‘vruchtbare resultaten heeft opgeleverd’ en dat het bijna ten einde is. Het onderzoeksinstituut van de centrale bank heeft volgens het rapport 65 patenten aangevraagd met betrekking tot digitale valuta’s, terwijl het instituut voor technologie er 22 heeft aangevraagd.