Coinmarketcap voegt ratings toe (FCAS) - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Coinmarketcap voegt ratings toe (FCAS)

FCAS crypto coinmarketcap

Het grote crypto platform Coinmarketcap waarop je alle marktkapitalisaties kan bekijken, heeft een nieuwe statistiek toegevoegd aan hun website. Je kan met deze statistiek inzicht krijgen in de groei en ontwikkeling van een project. Deze score heeft de naam Fundamental Crypto Asset Score (FCAS) gekregen. Hoe deze rating werkt en waar je deze kan vinden lees je in deze blog.


Fundamental Crypto Asset Score (FCAS)

Het nieuwe classificatiesysteem genaamd Fundamental Crypto Asset Score (FCAS) meet de gezondheid van cryptocurrency projecten. Deze score is gebaseerd op gebruikersactiviteit, ontwikkelaarsgedrag en volwassenheid van de markt. Kortom, de service biedt inzicht in de groei en ontwikkeling van een project.

Volgens Coinmarketcap: “We intake raw blockchain data across relevant projects and parse them internally. Once we clean, analyze, and recreate the raw data elements, we combine them with market data gathered from various sources to inform our models.”

De criteria voor het classificatiesysteem

De onbewerkte, ruwe data die Coinmarketcap ontvangt wordt intern ontleed, opgeschoond en geanalyseerd. Daarna nemen zij deze gegevens en combineren zij dit met hun eigen marktgegevens en andere bronnen. De belangrijkste scores worden onderverdeeld in de categorieën gebruikersactiviteit, ontwikkelaarsgedrag en marktrijpheid.

Gebruikersactiviteit

Gebruikersactiviteit houdt rekening met alle klantgedrag voor een specifieke crypto en omvat projectgebruik en netwerkactiviteitsfactoren. De score wordt berekend door activiteit binnen een bepaalde blockchain te analyseren om het aantal gebruikers, uitwisselingen, contracten en andere type deelnemers te bepalen.

Ontwikkelaarsgedrag

Ontwikkelaarsgedrag geeft het niveau van activiteit en efficiëntie van een ontwikkelgemeenschap op een specifieke blockchain of project aan en omvat factoren als codewijzigingen, codeverbeteringen en betrokkenheid van de gemeenschap. Het traceert 30 variabelen om de relaties tussen traditionele ontwikkelaarscijfers en gemeenschapsactiviteiten verder te verkennen.

Marktrijpheid

De marktrijpheid van een crypto is afkomstig van risico- en geldvoorraadfactoren. Over het algemeen vertegenwoordigt de waarde de waarschijnlijkheid dat een crypto consistent rendement oplevert voor verschillende marktscenario’s. Beoordelingen van marktrisico’s worden gecombineerd met een analyse van de stabiliteit van de geldhoeveelheid van elke gevolgde cryptocurrency.

Een aantal FCAS cijfers op een rij

De schaal loopt van 1 tot 1000. Hieronder een aantal belangrijke crypto met hun score (op het moment van schrijven). Hoe hoger de score, des te beter het project scoort op de schaal van FCAS van CoinmarketCap.

  • Bitcoin (BTC) – 885
  • Ethereum (ETH) – 909
  • Ripple (XRP) – 751
  • Tether (USDT) – 437