Coinmarketcap gaat exchanges verwijderen die geen gegevens aanleveren - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Coinmarketcap gaat exchanges verwijderen die geen gegevens aanleveren

De bekende website waarop de marktkapitalisaties van cryptovaluta wordt bijgehouden gaat exchanges verwijderen uit zijn berekeningen wanneer zij niet de verplichte gegevens verstrekken. Dit hebben zij zelf aangekondigd in hun blog, waarin zij ook hun zesde verjaardag vieren. Coinmarketcap wordt gezien als een van de belangrijkste bronnen van gegevens in de wereld van cryptocurrencies.

Nieuwe alliantie

Om meer transparantie, verantwoording en openbaarmaking van projecten in de wereld van crypto te bieden, hebben zij een nieuwe alliantie aangekondigd. Op deze manier willen zij op een zo transparant mogelijke manier gegevens over onder andere marktkapitalisatie, handelsvolume en prijzen tonen aan gebruikers. Meerdere grote exchanges hebben al aangegeven toe te treden tot de exchange, waaronder: Binance , Bittrex , OKEx , Huobi , Liquid, UpBit, IDEX, OceanEX, Gate.io, KuCoin, HitBTC en Bitfinex. In de toekomst worden er nog meer exchanges verwacht.

Transparantie in gegevens

Als onderdeel van het transparantie-initiatief van Coinmarketcap, zal het alle crypto-brokers en exchanges gaan vereisen om verplichte API-gegevens over te dragen. Op deze manier kan Coinmarketcap live handelsgegevens en live orderboekgegevens gebruiken. Elke exchange die deze gegevens niet zal afdragen, wordt niet meer opgenomen in de prijs en voor de aangepaste volumeberekening op de website.

45 dagen de tijd

De exchanges hebben nu een periode van 45 dagen gekregen om alle gegevens te melden bij Coinmarketcap. Exchanges die dit niet hebben gedaan worden vanaf 14 juni 2019 niet meer opgenomen op de website. De exchange zal dan naar alle waarschijnlijkheid niet direct verwijdert worden van de website, maar er worden geen gegevens meer getoond en de exchange wordt niet meer opgenomen in het handelsvolume overzicht.

Meer aankondigingen

Naast deze aankondiging schrijft het bedrijf ook in hun blog over nieuwe functies, zoals CoinMarketCap Block Explorers, CoinMarketCap Shop, API Revised Plans en CoinMarketCap Mobile Apps. Een aantal verbeteringen en aankondigingen zijn nu al terug te vinden op de website. Coinmarketcap laat zien dat zij blijven innoveren om zo de grootste en belangrijkste speler te blijven op het gebied van cryptocurrency data.