Coinbase onderzoekt toevoegen 31 nieuwe crypto - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Coinbase onderzoekt toevoegen 31 nieuwe crypto

Coinbase crypto

Coinbase is een populaire exchange in de Verenigde Staten. Vroeger was er alleen ondersteuning voor Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC) en Ethereum (ETH). Op 7 december 2018 maakte het bedrijf bekend dat zij de mogelijkheid onderzoeken om 31 nieuwe cryptocurrencies te ondersteunen. In 2018 hebben zij ook al 5 nieuwe valuta toegevoegd.


Aankondiging

In een blogpost schreven zij (vrij vertaald naar het Nederlands)

“We doen de toevoeging van nieuwe activa en zullen samenwerken met lokale banken en toezichthouders om ze in zoveel mogelijk rechtsgebieden toe te voegen”.

Hiermee houden zij zich aan het doel om hun klanten toegang te bieden tot meer dan 90% van alle conforme digitale assets verder te implementeren.

Een aantal punten uit de blog van Coinbase

De aankondiging van Coinbase kwam voor mij een beetje onverwacht. 2018 is niet het beste jaar geweest voor cryptovaluta en Coinbase staat er niet om bekend snel valuta toe te voegen. Een aantal speerpunten uit de aankondiging:

  • Coinbase is de meest populaire crypto exchange van de Verengde Staten. Zij staan er om bekend om nieuwe valuta langzaam en met veel zorg te selecteren en toe te voegen aan hun platform. Ze onderzoeken nu om 30 nieuwe crypto toe te voegen aan het platform.
  • Ripple (XRP) staat op de lijst. Speculaties dat Ripple toegevoegd zou worden, zorgden eerder dit jaar al voor een lichte koersstijging. (lees ook de Ripple voor beginners gids)
  • Ze hebben een lijst gegeven van de valuta die ze aan het onderzoeken zijn, maar kunnen geen garantie geven dat al deze cryptocurrencies ook daadwerkelijk aangeboden gaan worden.

Naar welke valuta kijkt Coinbase?

De volgende valuta worden op het moment onderzocht:

Cardano (ADA) Decentraland (MANA)
Aeternity (AE) Mainframe (MFT)
Aragon (ANT) Maker (MKR)
Bread Wallet (BRD) NEO (NEO)
Civic (CVC) OmiseGo (OMG)
Dai (DAI) Po.et (POE)
District0x (DNT) QuarChain (QKC)
EnjinCoin (ENJ) Augur (REP)
EOS (EOS) Request Network (REQ)
Golem Network (GNT) Status (SNT)
IOST (IOST) Storj (STORJ)
Kin (KIN) Stellar (XLM)
Kyber Network (KNC) XRP (XRP)
ChanLink (LINK) Tezos (XTZ)
Loom Network (LOOM) Zilliqa (ZIL)
Loopring (LRC)

Overzicht in een afbeelding

Je kan op de afbeelding klikken om in te zoomen. 

Nieuwe crypto Coinbase