Coinbase gaat samenwerking aan met Borussia Dortmund
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Coinbase gaat samenwerking aan met Borussia Dortmund

Coinbase BVB

Samenwerkingen tussen crypto-exchanges, bookmakers en grote voetbalclubs zien we steeds vaker voorbijkomen. Zo zijn er in de Eredivisie een aantal clubs die gesponsord worden door BetCity en gingen diverse clubs een sponsordeal aan met Blox. Ook internationaal wordt er veel samengewerkt tussen exchanges en voetbalclubs. Coinbase kondigde eerder deze week een samenwerking aan met voetbalclub Borussia Dortmund.

Premium Partner

Hoewel de samenwerking als nieuw wordt aangekondigd, is het niet de eerste keer dat Borussia Dortmund samenwerkt met Coinbase. In het afgelopen jaar hing het Signal Iduna Park al vol met advertenties van de crypto-exchange. De samenwerking is dus uitgebreid. Coinbase mag zichzelf een Premium Partner van de voetbalclub noemen. Deze vorm van samenwerken is nog vrij uniek in 2023.

Grootste stadion van Duitsland

De samenwerking tussen beide partijen is een vrij unieke samenwerking. Coinbase mag zijn producten en diensten promoten in het Signal Iduna Park, een stadion waar ruim 81.000 toeschouwers in passen. Borussia Dortmund heeft ook de grootste staantribune in het Europese voetbal, namelijk ‘Die Gelbe Wand’. Grote kans dat er een aantal supporters zijn die zich inmiddels hebben ingeschreven bij de exchange.

Samenwerking loopt nog een half jaar

Op moment van schrijven loopt de samenwerking tussen Borussia Dortmund en Coinbase nog een half jaar. Om precies te zijn tot juni 2023. Er is wel een mogelijkheid tot verlengen. Of er verlengd gaat worden, hangt vooral af van de Bitcoin koers en wat de markt verder in petto heeft.