Coinbase CEO over crypto en virtuele werelden - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Coinbase CEO over crypto en virtuele werelden

Virtual Reality, ook wel gewoon VR genoemd, is een technologie die ervoor zorgt dat gebruikers een maximale ervaring krijgen in virtuele wereld. Deze technologie is enorm populair bij gamers, omdat binnen deze community heeft meest gebruik wordt gemaakt van deze techniek De CEO van Coinbase, Brian Armstrong, heeft recent uitspraken gedaan over VR. Hij denkt dat cryptocurrency snel zijn weg zal vinden naar Virtual Reality en naar normale virtuele werelden in games.


Virtuele valuta en gaming

Er worden vaak virtuele valuta’s gebruikt in deze werelden, waardoor de gebruikers items kunnen kopen. Zo kun je met FIFA coins spelers kopen in het populaire voetbalspel FIFA en met Runescape Gold, items kopen in het online MMORPG-spel Runescape. Dit is een gebied waar cryptocurrencies een rol kunnen spelen. Dit heeft ook de CEO en medeoprichter van Coinbase onderschreven.

Armstrong over VR en virtuele werelden

Amstrong schreef onlangs in zijn blog dat hij ervan overtuigd is dat digitale valuta zijn weg naar de virtuele realiteit kan vinden. In de veronderstelling dat deze valuta effectief kunnen worden gebruikt om mensen aan te moedigen langer in de VR-wereld te blijven. Dit is ten voordele van de makers van dit soort games.

Zijn visie is dat als virtuele omgevingen gebruik gaan maken van gevestigde gedecentraliseerde valuta, zoals Bitcoin, of wellicht een eigen vorm van crypto creëren. Zou het gebruikers in staat stellen om deze in te ruilen voor echt geld. Spelers hebben op deze manier meer stimulans om meer tijd door te brengen in het spel. En ze krijgen een kans om winst te maken door te gamen.

Second Life als voorbeeld

Armstrong gebruikt het spel Second Life als voorbeeld om zijn argument te ondersteunen. Second Life werd in 2013 opgezet. Het was een wereld waar gebruikers met hun personage konden leven in een virtuele wereld. Second Life heeft zijn eigen valuta, de Linden Dollar. Deze kan worden ingewisseld met een valuta uit de echte wereld. De economie in het spel is nog steeds meer dan 800 miljoen dollar waard.

Fulltime gamen en crypto verdienen

Armstrong speculeerde dat als crypto veel wordt gebruikt in deze online spellen of virtuele werelden, gebruikers mogelijk fulltime kunnen spelen om geld te verdienen. Voor sommige mensen zal dit heel aantrekkelijk zijn. Zowel ontwikkelaars van games als spelers komen in deze situatie als winnaars uit de bus.  Spelers kunnen zo ook meer tijd besteden aan het spelen, terwijl ze hun kostbare tijd niet volledig verspillen. Blockchain-projecten zoals RevolutionVR zijn er op dit moment mee bezig. Dit is echter nog niet erg succesvol.