Coin review CyberMiles: Toekomst en mijn mening - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Coin review CyberMiles: Toekomst en mijn mening

Coin review CyberMiles

Elke vrijdag beoordeel ik een willekeurige cryptocurrency. Ditmaal is mijn oog gevallen op CyberMiles. Ik heb zelf een achtergrond in de retail en e-commerce, vandaar dat ik het project wel heel interessant vindt. Hieronder lees je mijn mening over CyberMiles, kijk ik naar de toekomst en naar de beschikbaarheid van de CMT tokens. Als je meer informatie over de munt zelf wil, verwijs ik je naar deze blog.

Disclaimer: Dit is mijn mening en geen handelsadvies. Ik heb geen aandeel in dit project en sta niet in contact met het team. Deze review heb ik 100% vrijwillig geschreven.

Direct CyberMiles met iDEAL kopen

CyberMiles in het kort

CyberMiles is een zeer ambitieus project. Ze willen namelijk de zeer lucratieve e-commercemarkt gaan veroveren. Het platform bouwt een smart contract template om bedrijven op de blockchain te lanceren. Zij willen met dit idee grote shopgiganten, zoals Amazon uitdagen. Ook staan zij voor een meer gedecentraliseerd en rechtvaardig alternatief. Het is opgericht door het team werkzaam bij het bedrijf 5miles. Dit is een mobiele applicatie waarop spullen gekocht en verkocht kunnen worden.

Huidige marktdominantie en probleem

Vorig jaar was het bedrijf Amazon in Amerika nog goed voor een aandeel van 43,5%. Een tweede plek was voor Ebay, op gepaste afstand met 6,8%. In veel landen, maar nog niet in Nederland, is Amazon een van de grootste spelers op het gebied van e-commerce. Je zou eigenlijk kunnen zeggen dat Amazon staat voor e-commerce als Google voor online zoeken. Veel mensen vinden dat Amazon een monopolie positie hebben. Dat resulteert in minder innovatie, slechte klantenservice en weinig keuze. CyberMiles vindt tevens dat een centraal platform zoals Amazon kwetsbaar voor hacks en zien daarom een decentraal platform, waar gegevens niet op een centrale server worden opgeslagen, als oplossing. Een peer-to-peer marktplaats moet dan de oplossing zijn.

Lost CyberMiles daadwerkelijk een probleem op?

Ja. Ze hebben een probleem geconstateerd en lossen dat op. Blockchain, peer-to-peer en decentraal zijn enkele keywords die ook passen bij de oplossing voor het probleem. Daarnaast hebben ze een supersnel platform waarop smart contracts gemaakt kunnen worden. Ik zie dat als positief. Veel andere projecten gebruiken dit alleen maar omdat het hip is. CyberMiles heeft goede argumenten voor het gebruik van blockchain in de e-commercewereld.

Het team achter het project

CyberMiles heeft een zeer ervaren team. De meeste mensen werken al voor het bedrijf 5miles. Dit bedrijf heeft een applicatie waarop men spullen kan kopen en verkopen. Ze zijn dus al ervaren in de wereld die zij met blockchain willen gaan veroveren. De oprichter en CEO is Lucas Lu. Hij is tevens de oprichter van 5miles. Hij werkte op CERN, waar hij deelnam aan een onderzoek naar het Higgs-deeltje. Lucas was eerder medeoprichter en CTO van Light in the Box en werkzaam bij Taobao Mobile van Alibaba (bekend van AliExpress). In de onderstaande afbeelding zie je meer teamleden van CyberMiles. Elk teamlid heeft een LinkedIn-pagina en alles is openbaar en transparant. Zo zie ik het graag!

Team CyberMiles
Bron: https://www.cybermiles.io/team/

Visie, kenmerken en mijn mening

Op de officiële website van het project staan de volgende kenmerken en visie-stukken. Ik neem ze een voor een door:

Slim

CyberMiles heeft op maat gemaakte smart contract templates voor e-commercebedrijven gemaakt. Hier kunnen bedrijven met gemak op de blockchain gelanceerd worden. Met de implementatie van deze technologie zijn de problemen met betrekking tot e-commerce opgelost, is de efficiëntie verbeterd en is de relatie tussen verkopers en kopers versterkt. Smart contracts zijn tegenwoordig hip en elk nieuw project lijkt hier wel een focus op te hebben.

Ik denk dat het slim is van CyberMiles om niet de gehele smart contract industrie in één keer op te pakken, maar juist te richten op een enkele industrie: E-commerce. Via de CyberMiles blockchain hebben e-commercebedrijven toegang tot een grote groep kopers en verkopers. Hoe groter het netwerk, des te meer mensen er profijt van hebben. Ook fijn dat het gehele netwerk goed samen kan werken met Ethereum. Hierdoor kunnen codes, apps en contracten moeiteloos worden overgezet.

Snel

Transactiesnelheid is een van de belangrijkste speerpunten voor het project. In de e-commercewereld worden er natuurlijk enorm veel transacties verwerkt. Er worden veel kleinere transacties gedaan. Een goed digitaal betaalsysteem dat veel transacties per seconde kan verwerken is dan essentieel. Het bedrijf claimt zelf, nu het MainNet is gelanceerd minimaal 10.000 transacties per seconde te kunnen uitvoeren. VISA doet, volgens CMT, er maximaal 6000 per seconde. Volgens recente onderzoeken is dit ongeveer 8.000, maar dit wordt zelden gehaald. Snelle transacties en een hoge capaciteit is essentieel voor CyberMiles. Dit lijken ze volgens alle testen ook te behalen. Ik heb weinig opmerkingen op dit punt. Enkel complimenten tot dusver.

Delegated proof of stake (Dpos)

Gebruikers geven bij een transactie CMT als onderpand. In ruil daarvoor krijgen ze de mogelijkheid om transacties in een nieuw block op de blockchain te bevestigen. De validators in dit model vormen een quorum en stemmen over een consensus. Deze methode overtreft het Proof-of-Work (PoW) model. Hierdoor kan de blockchain snel zijn en enorm veel transacties per seconde (TPS) neerzetten.

DPOS mechanisme CyberMiles CMT
Bron: Whitepaper CyberMiles https://www.cybermiles.io/vision/

Gratis

Kosten en vergoedingen zijn tegenwoordig een groot probleem in de wereld van e-commerce. Kleine tot middelgrote bedrijven overleven op e-commerceplatforms door een groot deel van hun verkopen te betalen aan netwerktarieven. Dit beïnvloed hun winstgevendheid en mogelijkheden om te investeren in innovatie negatief. Met CyberMiles worden de belangen van elk individu en bedrijf beschermd tegen deze situatie, dankzij een netwerk dat zeer beperkte transactiekosten vereist. Dit is naar mijn mening positief, maar niet vernieuwend. Transactiekosten zijn eenmaal lager in blockchain-ecosystemen.

CyberMiles in gebruik

CyberMiles en CMT tokens kunnen worden gebruikt op meerdere manieren:

 • De CMT token kan worden gebruikt als vereffeningsvaluta en elimineert dure settlementkosten van banken.
 • Smart Business Contracts kunnen vele aspecten van zakelijke interacties automatiseren die vandaag door mensen worden gedaan, inclusief leningen, verzekeringspolissen, escrow-rekeningen en supply-chain financieringen.
 • Bedrijven kunnen naadloos samenwerken met leveranciers, financiers en medewerkers buiten de organisatie, die hetzelfde grootboek delen en instemmen met dezelfde Smart Business Contracts.

CyberMiles toekomst, 2019 en roadmap

De roadmap van CyberMiles in 2018 zie je in de afbeelding hieronder. Alle punten zijn nagekomen en ze zijn zelfs losgebroken van de Ethereum blockchain naar een eigen Mainnet. (bron)

Roadmap Cybermiles van 2018

Voor volgend jaar hebben ze al enkele punten voor de roadmap aangekondigd in een blog op Medium.

 • Januari 2019: Een minimaal ecosysteem (MVE) voor on-chain tokens en uitwisselingen.
 • Februari 2019: Meer dan 15 miljoen Amerikaanse consumentengegevens op de CyberMiles blockchain.
 • April 2019: Ondersteuning van meer dan 100 gedecentraliseerde applicaties (Dapps).
 • Juni 2019: 50 zakelijke partners voor e-commerceapplicaties.
 • Juli 2019: Meer dan twee keer zoveel dagelijkse transacties aankunnen vergeleken met Ethereum.
 • Augustus 2019: Een community met meer dan 2000 ontwikkelaars.
 • September 2019: Meer dagelijkse gebruikers dan Ethereum en EOS samen.
 • Oktober 2019: Ondersteuning voor stable coins bij alle e-commercetransacties.
MainNet CyberMiles
MainNet CyberMiles

CyberMiles toekomst

Het bedrijf achter de munt kijkt niet alleen naar het komende jaar, maar heeft ook een meerjarenplan opgesteld. Erg positief. Al moet ik wel zeggen dat de voorgaande punten en de komende punten wellicht iets te ambitieus zijn. Voor de toekomst hebben zij de volgende punten gepland. Deze staan aan de hand van kwartalen. Bijvoorbeeld het eerste kwartaal van 2020 staat als Q1. Dit zijn de eerste drie maanden van het jaar.

Q4 2019

Een van de beste uitgevers worden voor security tokens ter wereld.

Q1 2020

Meer dan 100 e-commerce virtual machine (VM) optimalisaties ontvangen van de ontwikkelaars community.

Q2 2020

Starten met een wereldwijde enterprise service om openbare blockchain als een service te promoten.

Q3 2020

Een van de belangrijkste spelers worden op het gebied van e-commercetransacties in het Verre Oosten, Zuidoost-Azië, Zuid-Azië en Afrika.

Q4 2020

Massa-acceptatie bereiken van gedecentraliseerde e-commerce

CMT kopen en beschikbaarheid

CMT is beschikbaar op meerdere grote exchanges. Een van de bekendste in Nederland is Binance (maak een account). Alle markten kun je bij Coinmarketcap bekijken. Daarnaast kun je deze valuta ook direct met iDEAL kopen bij de volgende aanbieders:

Bitcoin en honderden altcoins kopen, verkopen, bewaren en traden kan veilig en snel bij Binance. Met aantrekkelijke bonussen en acties. Stort eenvoudig met iDEAL, bankrekening (SEPA) of creditcard.

Handige links, bronnen en meer informatie

Een lijst met meer informatie en links naar de officiële kanalen van CyberMiles.

Mijn mening, conclusie en eindbeoordeling