Coin review: Bitcoin SV, toekomst, team, info en kopen - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Coin review: Bitcoin SV, toekomst, team, info en kopen

De hard fork van Bitcoin Cash heeft veel teweeg gebracht in de crypto-community. Uit deze fork zijn Bitcoin ABC en Bitcoin SV ontstaan. Deze twee valuta hebben een flinke strijd geleverd om de meest dominante te worden. Coinmarketcap, de marktleider op het gebied van marktkapitalisatie, heeft alle drie de munten nog los staan.

Koop direct Bitcoin SV (BSV) met iDEAL

Coin review

Elke vrijdag schrijf ik een uitgebreide coin reviews over een munt. Deze week heb ik gekozen voor de SV variant. Ik zal de munt eerlijk beoordelen op meerdere punten. Overige reviews van valuta kun je teruglezen in de categorie coin review. Voor deze week vind ik vooral het punt Bitcoin SV toekomst erg belangrijk. Ik ben zelf geen fan van onnodige forks van een munt die al een fork is, dus ik ben benieuwd wat SV toevoegt aan het cryptocurrency ecosysteem.

Disclaimer: Ik schrijf deze review vrijwillig en krijg er geen vergoeding voor. Ook sta ik niet in contact met iemand van het Bitcoin SV team. Ik kies elke vrijdag willekeurig een nieuw project of valuta uit om over te schrijven. Dit is gebaseerd op eigen interesse en toeval. Ik schrijf ook een eerlijk review voor bedrijven die willen adverteren. Bij deze reviews benoem ik duidelijk dat het een betaalde review is. Dat is in dit geval niet zo.

Algemene informatie Bitcoin SV

Recent heeft Bitcoin ABC hun software een upgrade gegeven. Hierdoor is een fork in het Bitcoin Cash netwerk ontstaan. Mensen die hier niet achter stonden, hebben een eigen versie voorgesteld: Bitcoin Satoshi Vision (SV). Bitcoin SV is een cryptocurrency die is ontstaan na de fork op het netwerk. SV-developers, geleid door de controversiële miljardair en crypto-ontwikkelaar Craig Wright beweren dat SV is gebouwd om de visie van Satoshi Nakamoto te realiseren. Het team beweert dat het de originele kenmerken van het Bitcoin-protocol op de Bitcoin SV-blockchain zou herstellen. Verder ondersteunt SV onbeperkte blockgrootte. Een grote verandering is dat miners met behulp van hun hash power regels voor het netwerk bepalen.

The nature of Bitcoin is such that once version 0.1 was released, the core design was set in stone for the rest of its lifetime.”

– Satoshi Nakamoto

Video over de implementatie en Satoshi Vision

Jimmy Nguyen (Twitter | LinkedIn) heeft een presentatie gegeven over de implementatie van Satoshi Vision. Interessant om te bekijken.

Belangrijke kenmerken van Bitcoin Satoshi’s Vision

Hieronder lees je over de belangrijkste verschillen met de ABC-versie en kenmerken van de cryptocurrency zelf. Deze kun je ook vinden op de officiële website van deze munt.

Stabiliteit

Bitcoin SV-developers beweren dat ze Bitcoin SV zo stabiel mogelijk hebben gebouwd, in tegenstelling tot de andere versies. De ontwikkelaars vinden dat bedrijven en grote ondernemingen stabiliteit nodig hebben voordat ze een technologieplatform kunnen gebruiken. Verschillende wijzigingen aan het normale BTC-protocol hebben dit probleem niet opgelost. Bitcoin SV onthulde dat de veranderingen die zij doen aan hun valuta stabiliteit biedt en innovatie stimuleert.

Schaalbaarheid

De discussie over de schaalbaarheid van Bitcoin is al jaren aan de gang. Bitcoin SV-developers zijn van mening dat zij dit op gaan lossen. Hun roadmap is daarom ook erg gericht op schaalbaarheid en capaciteitsuitbreiding. Dit kan worden bereikt door grotere standaard of mijn configureerbare blockgroottes en prestatieverbeteringen. Door deze schaalaanpassingen mogelijk te maken zou SV het mogelijk moeten maken om aanzienlijk hogere transactie volumes en meer opbrengst voor de miners te ondersteunen. Dit is belangrijk voor miners om winst te kunnen maken, aangezien de block rewards in 2020 zullen halveren. Schaalvergroting is ook belangrijk om bedrijven te overtuigen om BCH te gebruiken voor blockchain-applicaties, waarvoor grote blocks en grote doorvoercapaciteit nodig zijn.

Veiligheid

SV wil in de toekomst een wereldwijde valuta worden. Zij denken zelfs Bitcoin van de troon te kunnen verstoten. Het team meent alles zo veilig mogelijk te hebben gemaakt. Zij hanteren strenge kwaliteitsborging voor miners om maximale veiligheid te garanderen. Alle beveiliging is van het hoogste niveau. Het team beweert zelfs dat hun beveiliging te vergelijken is met die in de lucht- en ruimtevaart., medische en nationale beveiligingsindustrieën. Ook hebben zij een zeer lucratief bugbounty-programma, vergelijkbaar met Google en Microsoft. Veiligheid komt ook in de roadmap terug als een van de belangrijkste prioriteiten.

Veilige directe transacties

Het SV-team gelooft dat directe en snelle transactie de sleutel zijn om de huidige financiële markt te verstoren. Snelheid en schaalbaarheid zijn hier belangrijke keywords. Ook dit komt veel terug in de roadmap. Met de snelle en directe transacties richt het team zich op snelle acceptatie voor zowel bedrijven als particulieren. Ik merk wel dat bedrijven in eerste instantie de voorkeur krijgen.

Bitcoin SV team

SV heeft, vergeleken met veel andere projecten, een goed team samengesteld. Ook al beweren tegenstanders van deze fork wat anders. De hoofdontwikkelaar is Daniel Connolly (Twitter), een ervaren IT’er. Hij heeft meegeholpen aan Bitcoin, Electron Cash project en het BitcoinJ-Cash project. Steve Shadders is de “Technical Director”. Daarnaast zijn er meer dan 5 fulltime werknemers die helpen met het ontwikkelen van BSV. Ik vind dit een prima team met ervaring.

Beschikbaarheid en services

Er zijn veel (bekende) bedrijven en wallets die BSV ondersteunen. Onder andere Guarda en Coinomi hebben ondersteuning voor deze munt. Ook met iDEAL kun je Bitcoin SV kopen bij Bitvavo (maak een gratis account aan). In de onderstaande afbeeldingen zie je alle services, wallets, exchanges en blockexplorers. Alle screenshots zijn van de officiële website.

Exchanges en blockexplorers Bitcoin Cash SV review Services BSV Wallets Bitcoin SV

Bitcoin SV kopen

Je kan deze valuta op meerdere manieren kopen. Het snelste is voor Nederlanders om dit met iDEAL te doen. BSV kan je via de aanbieder Bitvavo direct kopen (en opslaan). Daarnaast is BSV ook beschikbaar op veel grote exchanges. Een overzicht vind je hier. Bekijk de onderstaande aanbieders om BSV direct te kopen of om eerst BTC te kopen om te verhandelen tussen BTC/BSV.

Bitcoin en honderden altcoins kopen, verkopen, bewaren en traden kan veilig en snel bij Binance. Met aantrekkelijke bonussen en acties. Stort eenvoudig met iDEAL, bankrekening (SEPA) of creditcard.

Mijn mening en Bitcoin SV toekomst