Chinese schooldirecteur ontslagen voor het illegaal minen van Ethereum - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Chinese schooldirecteur ontslagen voor het illegaal minen van Ethereum

Op veel plekken, zoals in studentenhuizen, wordt er door studenten elektriciteit gebruikt om Ethereum en andere cryptovaluta te minen. Ook hoor je regelmatig over personen die op hun werk in het geheim cryptovaluta minen. Op een school in China dacht een schooldirecteur ook gebruik te kunnen maken van de “goedkope” elektriciteit om te kunnen minen. Helaas voor hem werd de Ethereum mining-activiteit na een flinke tijd toch ontdekt en werd de schooldirecteur ontslagen!

De populariteit van crypto in China

In China is de omgang met cryptocurrencies altijd anders geweest dan in andere landen. Zo is er al een langere tijd een verbod op de handel tussen crypto en Chinese Yuan. In het begin zorgde dit verbod tot een afwijking in de prijs van de Bitcoin, dit behoort nu echter tot het verleden. Het verbod heeft er echter niet voor gezorgd dat de populariteit van cryptocurrencies in China is gedaald. De laatste maanden is er zelfs een groei van de handel in OTC (over-the-counter) en P2P (peer-to-peer). Chinese beleggers proberen op allerlei manieren toch aan Bitcoins en altcoins te komen. Ook is er nog steeds sprake van crypto-mining, ondanks het verbod in China.

Chinese schooldirecteur ontslagen voor het illegaal minen van Ethereum

Er is in China dus nog steeds sprake van “illegaal” minen. Zo ook op een school in China. Deze school had toegang tot goedkope elektriciteit waar bijna geen gebruik van werd gemaakt. De directeur begon thuis met minen. Toen de elektriciteitskosten steeds hoger werden en de prijzen van Ethereum daalden, was dit niet meer te doen. De schooldirecteur besloot om Ethereum te minen op dit elektriciteitsnetwerk. Uiteindelijk is er op de middelbare school meer dan duizenden euro’s in Ethereum gemined. Er is nog niet bekend hoe lang er al werd gemined en hoe veel Ethereum er precies is verdiend.

Hoe werd het minen ontdekt?

Het minen werd ontdekt toen het interne netwerk van de school niet meer werkte. Na onderzoek werd er ontdekt dat er een Ethereum mining-activiteit was opgezet. De directeur probeerde het eerst af te schuiven als een probleem dat buiten zijn macht lag. Er werd in het begin zelfs gezegd dat de airconditioning de schuldige was van de verhoogde geluidsproductie in de school. Hiernaast waren ook de elektriciteitskosten flink gestegen, in 6 maanden werd er rond de 2000 euro meer betaald!