Chinese miners gaan short op Bitcoin - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Chinese miners gaan short op Bitcoin

Chinese miners Bitcoin

Sommige Chinese Bitcoin miners zijn Bitcoin short gaan verkopen, omdat de winstgevendheid van het bedrijf anders te onzeker wordt. Short-selling is in feite een methode om winst te behalen door geleend geld actief aan een koper te verkopen en actief later in te kopen om het terug te geven aan de kredietgever. Deze methode profiteert alleen wanneer de prijs van het activa naar verwachting in de toekomst zal dalen. Dit verwachten de Chinese miners op het moment van Bitcoin.

Direct Bitcoin kopen met iDEAL

Quote van een Chinese BTC miner

Onlangs is een quote in het nieuws gekomen van een miner met de naam Xin Jin. Hij zei, vrij vertaald in het Nederlands, het volgende:

“Als ik de volgende maand 30 Bitcoin mine, terwijl de prijs volgens de huidige trend nog eens met 10 procent kan dalen, plaats ik een short-selling order op een exchange. Ik verkoop ze dan tegen de huidige prijs, maar lever ze een maand later”

Hij legde verder uit dat miners dit veel doen uit zelfbescherming, omdat de prijzen steeds verder aan het dalen zijn. Daarnaast heeft hij tweedehands miners nu aan het werk, tot deze niet meer rendabel zijn. Hij gaat ze dan uit elkaar halen en verkopen voor onderdelen.

Negatief imago van short gaan

Short selling heeft een zeer negatief imago gekregen op meerdere soorten markten. De meerderheid van een gemeenschap ziet het als een daad waardoor mogelijk de koersen verder dalen. Dit gebeurt omdat – in het geval van short selling – zij geleende BTC verkopen, die ze op het moment helemaal niet bezitten. Hierdoor neemt tijdelijk het aanbod van Bitcoin toe, terwijl de vraag naar de crypto gelijk blijft. Als gevolg dalen de prijzen.

Niet alle miners gaan short

Het is de moeite waard om te vermelden dat niet alle miners dezelfde opvattingen delen. Chinese miners die short sellen, weten dat hun acties een negatieve kettingreactie kan veroorzaken. Een onderzoek door Coinshare toont aan dat de meeste miners nog wel positief gestemd zijn over de gehele Bitcoin en cryptocurrency markten.